Publicitat
Economia · 25 de Novembre de 2011. 12:30h.

La fiscalia investigarà les pensions milionàries a Caixa Penedès

El consell d'administració força la dimissió del president Ricard Pagès i del director general Manuel Troyano

La fiscalia investigarà les pensions milionàries a Caixa Penedès

Ricard Pagès, amb Manuel Troyano, en una foto d'arxiu

La Fiscalia Superior de Catalunya ha anunciat que obrirà diligències per investigar les remuneracions de la cúpula de Caixa Penedès, hores després que el consell d'administració de l'entitat ha forçat la dimissió del president, Ricard Pagès, i del director general, Manuel Troyano, en fer-se públic que tots dos, juntament amb dos altres exalts càrrecs, disposaven d'un pla de pensions conjunt que suma més de 20 milions d'euros.

La Fiscalia assegura en un comunicat que han pres la decisió després de saber pels mitjans de comunicació els plans de pensions que s'havien assignat els quatre directius de Caixa Panedès al seu favor. La investigació pretén "determinar una possible responsabilitat penal".

Per la seva part, els membres del consell d'administració asseguren que no sabien res d'aquestes pensions milionàries i que se n'han assabentat per la premsa. En un comunicat, afirma que els consellers "desaproven el contingut, el mètode d'instrumentació, la falta de transparència, l'excepcionalitat i la desproporció" d'aquestes remuneracions i afegeix que "estudiarà la manera de corregir aquesta situació".

Ricard Pagès i Manuel Troyano disposen d'un complement de pensió en forma de pòlissa d'assegurança, que juntament amb la de l'exdirector general, Joan Caelles, i la de l'excap de recursos humans, Jaume Jorba, sumen un total d'uns 20 milions d'euros.

L'aprovació d'aquests plans de pensions milionaris és anterior a la integració de Caixa Penedès al grup Banc Mare Nostrum, en el qual també hi ha Caixa Múrcia, Caixa Granada i Sa Nostra. En el procés de creació del grup, Caixa Penedès va rebre, juntament amb els seus tres socis, 916 milions d'euros d'un préstec del FROB.

Provisionalment, la presidència de Caixa Penedès l'assumirà el vicepresident, Albert Vancells.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Jordi J.L., Vilanova, 27/11/2011 - 17:56

Robar no es delito ?

#12 Tio gilito, can fanga, 25/11/2011 - 21:58

I el Mercedes de 5 metres avec chauffeur?

#11 Corbers, Barcelona, 25/11/2011 - 21:13

I els directius de les altres caixes, Caixa Tarragona, Caixa Catalunya, .....que no s'investiguen? potser també ens escandalitzariem

#10 Kropotkin, Vic, 25/11/2011 - 19:58

¿Pero robar es delito o un merito para según que cargos?

#9 Calúmnies, Barcelona, 25/11/2011 - 17:37

Ui, no em crec que aquests dos senyors tan polits siguin vulgars xoriços. Porten corbata i per tant són seriosos, dos autèntics cavallers de l'elit. Com en Millet, tot un senyor. I com Duran Lleida i la gent de CiU. No, no m'ho crec. Només poden ser corruptes gent d'una altra mena, no d'aquesta.