Publicitat

L'empresa d'òptica acomiadarà gairebé 300 treballadors

La fi d'Indo

Imatge d'un dels centres de treball d'Indo

La direcció d'Indo ha anunciat als representants sindicals que presentarà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar 294 treballadors de tot Espanya i que afecta de manera especial a Catalunya. La reunió s'ha realitzat a la seu del grup, a Sant Cugat.

Segons ha informat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el consell d'administració ha aprovat mesures  de retallades per a Indo Internacional i per a tres de les seves filials -Indo Lens Group, Indo Equipment Group i Industrias de Óptica-, que es troben en concurs de creditors des del passat mes de juliol.

L'empresa preveu la liquidació d'Industrias d'Óptica, la societat encarregada de la fabricació de muntures, així com la venda o tancament de les seves instal·lacions a la Xina i Tailàndia. Amb aquestes mesures, Indo té previst abandonar l'activitat de fabricació i centrar-se en la venda d'ulleres i lents.

Dels treballadors afectats, 143 pertanyen a Industrias d'Óptica (Tortosa i Vilobí del Penedès), i als outlets de la Roca del Vallès i Madrid. També afectarà Optifactorías, vendes, disseny i màrqueting. A la resta de centres, l'expedient afectarà 66 persones de la seu central d'Indo Internacional a Sant Cugat del Vallès, implicarà el tancament del laboratori de València i reducció dels empleats de magatzem, així com el tancament del taller d'encàrrec de lents, ubicat a El Papiol.

En el centre d'Indo Equipment, dedicat a la fabricació d'aparells per a òptics, hi ha 17 treballadors afectats pels acomiadaments, encara que podria haver 15 més en funció del pacte que Indo té amb l'empresa Joya. En els últims anys, Indo ha dut a terme un procés de reestructuració que l'any passat el va portar a presentar un ERO per acomiadar 135 persones.

De la seva banda, UGT de Catalunya ha anunciat que utilitzarà totes les fórmules legals i sindicals al seu abast per frenar els 294 acomiadaments. Segons el sindicat, l'empresa ha actuat "amb nocturnitat i traïdoria" amb l'ERO. Els representants del sindicat en el comitè han lamentat que els acomiadaments no hagin anat acompanyats d'un pla de viabilitat, tot i que la companyia va declarar el concurs de creditors al juliol.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Josep Ma., Terrassa, 04/11/2010 - 07:01

Una altra empresa catalana que tanca.
Per cada una que se'n tanca a Catalunya se'n obra una a Madrid. Es la canibalització de la capital; és la centralització del poder espanyol.
Avans es sotmetía els pobles amb la guerra; avui amb l'agressió política-econòmica.

#2 lola, Reus, 03/11/2010 - 18:49

Si. a la familia Garrigosa

#1 Joan T., Barcelona, 03/11/2010 - 09:30

Pertany o pertanyía a la familia Garrigosa?