Publicitat
Economia · 7 de Gener de 2022. 17:19h.

La dura vida dels autònoms

La Cambra alerta que "paguen la quota més alta d’Europa"

La dura vida dels autònoms

La Cambra de Comerç de Barcelona ha alertat aquest divendres que la figura dels autònoms està en "risc" a Espanya, ja que aquests professionals paguen "la quota més alta d'Europa, la qual cosa suposa un cost molt elevat, fins i tot si es cotitza per la base mínima".

Segons un estudi que ha encarregat al despatx Roca Junyent, que detalla quins ingressos nets aconsegueix un autònom en funció de la seva facturació; una vegada descomptat l'IRPF i les quotes mínimes a la Seguretat Social, un professional autònom que ingressi 30.000 euros bruts percebrà 21.335 nets; de 60.000 bruts es passa a 40.755; de 90.000 a 57.655; i de 120.000 a 73.955.

A més, afegeix la Cambra, "a aquest import 'net' se li han de restar posteriorment altres impostos que es derivin de la seva activitat econòmica, com a patrimoni, béns immobles, vehicles de tracció mecànica o circulació", de manera que "aquesta tributació pot suposar més del 50% de la facturació".

Al seu judici, el nou sistema de trams que el Govern estudia aplicar a partir de 2023 comportaria que "tots els autònoms que ingressin menys de 27.000 euros anuals acabin pagant gairebé el doble de la seva quota actual" i que els qui tinguin ingressos superiors "als 42.000 i als 48.900 euros paguin més del triple i del quàdruple, respectivament".

Segons afirma Cambra, els augments de les tributacions que han portat a aquesta situació, i que "sembla la intenció de l'administració" continuar augmentant, "posen en risc directe la figura de l'autònom". En opinió de la institució, l'Estat necessita un gir "cap a potenciar l'economia i no a limitar-la o gravar-la més encara".

Finalment, l'entitat suggereix mesures que facilitin l'activitat i la facturació als treballadors autònoms, com "ajustar la seva quota o altres mesures que no siguin impositives i permetin millorar el sistema". En aquest sentit, l'òrgan es posa a la disposició de les administracions per a "plantejar propostes, alternatives i models" per a fer més justa la tributació dels treballadors autònoms.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#14 Alien, Saturn, 14/01/2022 - 13:26

¿En qué momento se convirtieron en este país parlamentos, consejerías y ministerios en instituciones para regalar sueldos de 50.000 euros para arriba a gente sin preparación ni experiencia en gestión de presupuestos y proyectos serios? ¿Qué está pasando para que las más altas instancias institucionales parezcan un plató de programa de telebas

#13 Alien, Saturn, 14/01/2022 - 13:16

La democràcia té un greu problema quan la política es converteix en l'agència de col.locació de la incultura, la falta de preparació i la mediocritat a costa de l'esforç de la gent que verdaderament treballa i s'apanya per tirar endavant per iniciativa privada i mèrits propis.

#12 Alien, Saturn, 14/01/2022 - 13:14

Amb la sang dels autònoms es financen les sortides de peu de porc d'ignorants amb l' únic mèrit no tenir vergonya ni conciència de la seva incultura i que han fet un curset de xarlatans de fira per a masses, que ni saben vestir-se ni agafar els coberts ni els rebrien ni un minut en cap consell d'administració d'una empresa o institució decent.

#11 Alien, Saturn, 14/01/2022 - 13:05

Fins els collons de pagar processos i parlaments i sous de diputats i directors generals de xiringuitos polítics a gent ignorant, vulgar i impresentable que hauríen d'estar a la cua de l'atur en circumstàncies normals. Les grans empreses es poden deslocalitzar i tancar plantes i fotre el camp però els autònoms seguint AQUÍ pagant per tot.

#10 Alien, Saturn, 14/01/2022 - 13:01

Els autònoms hauríem d'organitzar JA un moviment de defensa contra contra els polítics. SOM ELS AUTONOMS ELS QUE PAGUEM LA INCOMPETÈNCIA DELS XUPÒPTERS DE LA POLÍTICA i DE TOTS ELS SALTIMBANQUIS QUE VIUEN D'ELLA.