Economia · 21 de Maig de 2010. 15:25h.

La Diputació de Tarragona va vetar Narcís Serra

L'entitat d'estalvis, controlada per CiU, ho va posar com a condició per la fusió

La Diputació de Tarragona va vetar Narcís Serra

Narcís Serra, en una foto d'arxiu

La Diputació de Tarragona va condicionar la fusió de de la seva caixa al cessament de Narcís Serra, segons informa El Mundo. Des de fa mesos es donava per fet que Narcís Serra, actual president de Caixa Catalunya, no seguiria al capdavant de la nova entitat financera. Les tres caixes van pactar que la nova presidència seria ocupada per una persona proposada per la Diputació de Tarragona (CiU) o la Diputació de Barcelona (PSC). No obstant això, es preveia un període de transició llarg, que podria superar un any. La renúncia de Serra dilluns passat va agafar per sorpresa. Abandonarà la caixa entre octubre i novembre.

A la roda de premsa posterior, l'ex vicepresident del Govern va assegurar que es tracta d'una decisió personal, basada en la vocació que una entitat nova ha de tenir òrgans de govern nous, sense llasts del passat. No obstant això, la sortida de Serra es va veure accelerada pels moviments de la Diputació de Tarragona, membre fundador de la caixa.

La institució, controlada per CiU i presidida per Josep Poblet, va amenaçar amb votar en contra de la fusió en l'assemblea general de Caixa Tarragona, el que hagués significat comptar amb un 33% dels vots de l'òrgan de govern de l'entitat en contra de l'operació, segons han explicat fonts de la nova caixa. Finalment, les tres assemblees generals van donar el vistiplau a l'operació per unanimitat, excepte a Manresa.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Lluis Sistachs, Barcelona, tercermundisme socialista, 22/05/2010 - 08:17

El corrupte Narcis Serra, cal que plegui del MNAC; la seva gestió fatal amb la Ocaña-demencial, son el sintoma del pitjor govern que mai ha sofert Catalunya, que es el govern del Montilla y sus payasos; Serra, la persona més rica de Catalunya, marxa ja!

#3 Joan, BCN, 21/05/2010 - 21:17

L'incompetent i gandul més gran de la història de la democràcia. Hauria de ser a la presó i resulta que viu una retirada d'or. No patiu, ara li donaran un altre càrrec ben remunerat.

#2 Sharp I, Tarragona, 21/05/2010 - 18:28

D, Narçis, estaba donde estaba, en agradecimiento a los servicios prestados. No fue el mejor gestor de la Caixa y debía dejar paso a otros. Era un Hernandez Molto, pero mucho maas fino, educado y culto.

#1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 21/05/2010 - 15:52

La ventaja de haber sido un alto cargo socialista es que por muy funesta que haya sido su actuación, como es el caso del fino pianista en Defensa, te colocan en un suculento puesto como en Caixa Cat.
Si la arruina ya estamos losespañolitos para pagar.