Publicitat
Economia · 30 de Març de 2011. 22:36h.

La Diputació de Girona al·lega que va assumir compromisos ja adquirits

Afirma que la Sindicatura analitza operacions dels anys 2001 i 2004

La Diputació de Girona al·lega que va assumir compromisos ja adquirits

Imatge d'arxiu del president de la Diputació de Girona, Enric Vilert

La Diputació de Girona ha difós un comunicat sobre l'informe realitzat per la Sindicatura de Comptes sobre l'exercici de 2008 de la corporació, en el qual afirma que s'analitzen operacions dels anys 2001 i 2004, i que l'actual equip de govern va arribar el 2007.

"L’informe de la Sindicatura de Comptes", afirma el comunicat, "analitza l’exercici comptable del 2008, però fa referència a operacions de crèdit formalitzades els anys 2001 i 2004", i es refereix després a uns crèdits que es van assumir en aquests anys, en relació amb Bàsquet, SL.
 
Afegeix que "l’actual govern de la Diputació de Girona, que va iniciar el mandat el juliol del 2007, no va fer res més que assumir els compromisos que es derivaven d’aquests avals i així ho ha reflectit en els seus pressupostos anuals".

Segons el comunicat, "tal i com es manifesta en l’esmentat informe, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Girona participen al 50% en l’empresa Institucional del Bàsquet, SL, empresa encarregada de l’adquisició i gestió dels drets per participar en competicions professionals de bàsquet d’àmbit estatal (drets ACB)".

"Per a l’adquisició d’aquestes drets la societat Institucional del Bàsquet , SL", s'afirma, "va contractar un crèdit a l’entitat Caixa Girona, en data 26 de juny del 2001, per import de 2.196.098,23 euros i un altre crèdit amb la Caixa, en data 3 de juny del 2004 per import d’ 1.202.024,21 euros. Ambdues operacions estaven avalades al 50% per la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Girona".
 
També, i "atès que el Club Bàsquet Girona, SAD, no va complir amb els deures contrets amb l’empresa Institucional del Bàsquet, SL, aquesta no va poder fer front al pagament dels crèdits. Això va comportar que tant la Diputació de Girona com l’Ajuntament de Girona hagin de pagar anualment la part dels interessos i l’amortització d’aquests préstecs, xifra que es contempla des d’aquell moment en els pressupostos d’aquesta entitat".
 
Finalment, la Diputació afirma que "val a dir que una operació similar es va plantejar amb el club de bàsquet Akasvayu a la primavera de 2008, però l’equip de govern actual va rebutjar aquesta fórmula de col·laboració".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat