Publicitat
Economia · 31 de Gener de 2014. 19:48h.

La desertització comercial de l’Eixample

L'històric Colmado Quílez també amenaça amb tancar

La desertització comercial de l’Eixample

El propietari del Colmado Quílez, Carlos Lafuente

El Colmado Quílez situat al xamfrà del carrer Aragó amb Rambla de Catalunya des del 1908, en el cor de l’Eixample barcelonina, es troba en una situació crítica i podria abaixar la persiana. El motiu és l’increment del lloguer de l’establiment, que passa de 3.000 a 25.000 euros, segons han denunciat els propietaris del negoci.

Aquest fort increment del preu del lloguer respon a l’entrada en vigor de la llei d’arrendament urbans, que posa en greu risc la supervivència de una bona part dels comerços emblemàtics de Barcelona. Aquesta normativa obliga arrendadors i arrendataris a renegociar els lloguers en funció dels preus del mercat. Una situació que acabaria amb els anomenats lloguers de renda antiga.

Si es confirmés, aquesta deriva podria deixar l’Eixample de la ciutat comtal deserta de botigues històriques, com la mateixa botiga de Queviures Quílez, o bé sense el Colmado Múrria, situat al carrer Roger de Llúria 85. El propietari d’aquest establiment ha explicat al programa ‘El Món a RAC1’ que ells també estan renegociant el preu del lloguer. "És qüestió de dies o setmanes", ha senyalat.

Aquest divendres el ple del Ajuntament de Barcelona ha debatut si fan el que es fa a d’altres ciutats d´Europa com Lisboa, París o Roma, que estan protegint aquests tipus de botigues, perquè diuen que formen part del patrimoni turístic de la ciutat.

El propietari de Colmado Quílez, Carlos Lafuente, ha explicat a e-notícies que fins el 31 de desembre de 2014, tenen marge per negociar el contracte amb la propietat. “Estem negociant”, ha apuntat. Lafuente ha indicat que estan treballant amb el consistori barceloní per poder protegir aquest tipus de botigues (150 d’emblemàtiques) que corren aquest perill de tancament.En ser preguntat sobre els motius d’aquesta situació problemàtica, ha indicat que “la culpa la té el mercat”. "Nosaltres vam fer un contracte fa 40 anys. Hi ha carrers que han pujat el preu i d´altres que no. Fins ara hem aplicat l’IPC anual, actualitzant-lo si hi havia obres”. Carlos Lafuente ha apuntat que “actualment una botiga al centre històric té un valor, per les franquícies de roba o de queviures”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#5 laila, bcn, 03/02/2014 - 08:44

Aquest de colmado tenien el que jo de torero.No era una botigueta de barri, era un negoci snob, per a snobs que va utilitzar l'estètica retro per vendre.

#4 Julieta, Eixample, 01/02/2014 - 20:08

vivien afavorits per una llei franquista, pagant ben poc, i ara que el propietari segur que es va arruinar, la immobiliaria que s´ho va quedar els vol fer fora, quina pena! i aquest home en 3 generacions encara no parla català. Vaig deixa-hi d´anar perquè quan els parles en català et miren malament.

#3 Hernando, BCN, 31/01/2014 - 23:20

¿Y en tantos años no han podido comprarse un local propio?

#2 Mesmer, Barna, 31/01/2014 - 23:19

Els del "Quilez" no amenacen a fer res, nomes els passa que ara apguen 3,5000 euros al mes de lloguer i ara els en demanen 22,000 i no les poden pagar. Es nomes un incident comercial, res mes.

#1 Riomiera , Cantabria, 31/01/2014 - 22:01

Es una noticia triste porque las tiendas de ultramarinos forman parte de la identidad de los barrios de Barcelona donde los vecinos de la calle saludaban, ¿Dónde estan los nacionalistas para defender la esencia del pais?.

#1.2 Marc3, Barcelona, 01/02/2014 - 13:52

noi, crec que tens problemes de percepcio de la realitat. cuida't.

#1.3 pepe, andorra, 02/02/2014 - 02:45

la esencia de los ultranacionalistas esta en Tv3 los fastos de la guerra de sucesion y las columnas de montjuich o la anc o el momium. Los botiguers les importan un huevo.

#1.4 Observador, Barcelona, 02/02/2014 - 19:37

Ara es queixen. La Llei ja preveia això i en tot aquest temps no han comprat un local!