Publicitat
Economia · 10 de Juny de 2022. 22:37h.

"La democràcia està amenaçada per la desaparició de les classes mitjanes"

El candidat a la presidència del Cercle d'Economia, Jaume Guardiola, també adverteix sobre els “populismes”

"La democràcia està amenaçada per la desaparició de les classes mitjanes"

El president de la Fundació ESADE, Jaume Guardiola, ha advertit que “la democràcia està amenaçada pels populismes i la desaparició de les classes mitjanes”. Guardiola ha fet aquestes declaracions durant la presentació de la seva candidatura a la presidència del Cercle d'Economia, celebrada a la seu de la institució.El també exconseller delegat del Banc Sabadell ha definit el perfil de la seva candidatura com a “paritària, renovada, més jove, d'un gran nivell professional i més representativa de la nova economia”.

Igualment ha considerat que el Cercle ha d'“identificar nous lideratges i noves elits econòmiques”, i que aquests “ampliïn i rejoveneixi la seva base”.

Guardiola, que s'enfrontarà a Rosa Cañadas el proper 12 de juliol a les eleccions a la presidència de la institució, ha apostat per “aprofundir” sobre “grans temes al voltant de la democràcia i els seus nous corrents”.

Entre ells ha citat "la política de defensa i la immigració", "la competitivitat de l'economia espanyola i catalana" o "l'encaix territorial de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 pepe, andorra, 13/06/2022 - 14:40

En España nunca ha habido democracia, si, algo de libertad, pero poco a poco se ha ido terminando con eso. Ahora mismo España es una dictadura con mucha purpurina y con algo de desahogo en cuanto a libertad, pero como te signifiques mucho, te destruyen con su propaganda y si aun asi no pueden contigo, pues un accidente o un chute de epifedrina.

#2 Nitato, Navarcles, 11/06/2022 - 13:17

Si vols populisme tens el procés a mà i molt recent

#1 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 11/06/2022 - 10:34

Esa clase media que el siglo XX creó y el XXI está destruyendo. La burguesía y el proletariado han desaparecido, dando lugar a un nuevo engendro, un híbrido de pobres-acomodados o de pijos-pobres, con salarios precarios soportando una inflación desbocada. El statu quo les perjudica, odian a las elites y quieren subvertir el orden.