Publicitat
Economia · 25 d'Octubre de 2017. 22:20h.

La Delegació del Govern assegura que les vendes han baixat un 25%

La patronal Retailcat replica que la xifra “és molt variable i depèn de la zona”

La Delegació del Govern assegura que les vendes han baixat un 25%

Reunió a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya

La Delegació del Govern espanyol a Catalunya ha assegurat aquest dimecres que els sectors de la restauració, el comerç i el turisme han experimentat una davallada dels seus negocis d'entre el 20 i 30% a causa de la situació política catalana. Així ho ha afirmat en un comunicat després de reunió que el delegat de l'Executiu central, Enric Millo, ha mantingut amb representants dels comerciants, restauradors, hotelers i apartaments turístics.

"Tots els representants del col·lectius citats han coincidit en expressar que des del passat mes de setembre els seus negocis estan patint baixades d'entre un 20 i 30% d'ingressos i temen que la situació política empitjori encara més els seus resultats", segons la Delegació de l'Executiu central en un comunicat. També han lamentat "els danys econòmics que pateixen els seus negocis a causa de les nombroses manifestacions pel centre de Barcelona".

Mentrestant, la patronal de comerciants Retailcat -que s'ha reunit amb el delegat del Govern espanyol- ha desmentit les xifres que ha donat la Delegació del Govern espanyol. “No es pot generalitzar, és molt variable i depèn de la zona i del sector”, ha assegurat en una nota de premsa, on ha indiciat que hi ha “molts factors que conflueixen en aquestes dades”, com els ponts, la climatologia desfavorable per les altes temperatures o les mobilitzacions al carrer.

Retailcat ha lamentat que “s’hagi fet un mal ús de la reunió de treball” i ha considerat un “error molt greu promoure amb un decret exprés la fuga d’empreses”. La patronal ha demanat a Millo que “faci una petició pública perquè les empreses que han traslladat el domicili, tornin a establir-lo a Catalunya el més aviat possible”. “Igualment s’ha demanat que es condemnin les campanyes de boicot a productes i empreses catalanes”, ha manifestat.

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha traslladat als restauradors, hotelers i comerciants que "la voluntat de l'Executiu de Mariano Rajoy és posar en marxa les mesures necessàries per tal que es recuperi la confiança en els sectors econòmics catalans".

A la reunió han participat representants de les associacions Comertia, Barcelona Oberta, Fundació Barcelona Comerç, RetailcatCecot, Associació d'Apartaments Turístics, i Amics del Passeig de Gràcia.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 josep miquel, calella, 26/10/2017 - 13:16

El boicot a productes catalans existeix. Les vendes a la resta d´España han baixat considerablement. Rabia i vergonya al escoltar ahir a una "periodista" Esther Vivas que va arribar a incitar a crear un caos ecónomic ,a fi de que la Comunitat europea intervingui. Ojalà la seva empresa la deixi de pagar i tingui que busc ar-se altre feina.

#7 Cogido por los huevos, Valls, 26/10/2017 - 08:47

es dogma de fe, vaya que me lo he de creer por lo maravillosos que son y lo grandes en ventas, empleados, activos. Pero yo ya no me trago más que aquello que me da de comer y obtengo substancia, así que si no menciona ningún estudio, es una trola más grande que Marina d'Or diez veces. Y mira que es grande. Saluditos desde Valls.

#6 Cogido por los huevos, Valls, 26/10/2017 - 08:45

personas digan hasta aquí llegó la fiestuky. Ahoras os pelearéis por comeros a Chucky, La confianza se gana en años y se pierde en minutos. Esto lo decía un banquero que el oficio de banquero es disponer de toneladas de paciencia y confianza. Por cierto, para afirmar lo de los puentes, la climatología, las movilizaciones o disponen de datos o

#5 Cogido por los huevos, Valls, 26/10/2017 - 08:43

Y cuando entran sentimientos, por más que ustedes soliciten que no se boicotee, por mucho que desde Extremadura digan que el boicot es pegarse un tiro en el pie y si apuntan mal según y como, por chorra que sea el disparo, en la chorra u lo otro, si se mancilla el honor y se manifiesta que no quieren seguir conviviendo pues quizás algunas

#4 Cogido por los huevos, Valls, 26/10/2017 - 08:42

vale, adiós. Dicen que de los escarmentados nacen los avisados y han puesto pies en polvorosa. Los que no se van que no son procesistas independentistas negacionistas del ceteris paribus y defensores de la fe de independència low cost, es porque no pueden. Vaya es de tontos, tantos años trabajando un montón de horas y según vaya todo, perderlo.