Publicitat
Economia · 29 de Juny de 2012. 22:34h.

La decadència d'Occident

Piqué adverteix que el poder mundial es desplaça "cap a l'est i el sud"

La decadència d'Occident

Piqué, durant l'acte

Josep Piqué, president de Vueling i del Cercle d’Economia de Catalunya, ha afirmat que el poder mundial es desplaça ara  "cap a l'est i el sud". Piqué, durant el darrer acte de la tercera edició del Cornellà Creació Fòrum, ha assegurat que "som testimonis d’un canvi d’era, impulsat per una crisi global que ens planteja tota una sèrie de problemes, però que també ens proporciona noves oportunitats que podem aprofitar si sabem orientar el foco i entendre la complexitat del canvi global".

"S’ha d’entendre que el nou centre de gravetat del planeta s’allunya d’Occident, tota una paradoxa si tenim presents les previsions després de la caiguda del Mur de Berlín. El poder mundial cada cop està més repartit i el polo central es mou cap a l’est i el sud, on el pes demogràfic, econòmic i cultural no deixa de créixer", ha afegit.

Segons Piqué, "precisament són aquests canvis, els que en un context de crisi provoquen incertesa, però hem d’estar preparats per entendre el nou món". També ha pronosticat que la nova era generarà noves oportunitats que hem d’ aprofitar.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 ramon, barcelona-c, 02/07/2012 - 00:27

Ha dit el que ja fa ays es evident.Potser no ha dit que pobles sense creixement demogràfic no tenen cap futur i no se si ha dedicat uns comentaris a la mena de societat ,la base , que estem creant , cada día mes idiotitzada , sense principis ni força ni ética ,febles ,consentits cap resistencia etc

#7 ANTELM, MALLORCA, 30/06/2012 - 12:17

Pique que es dediqui a gestionar la seva empresa a l,ombra (PANGEA), i enriquirse...i calli

#6 Gerard, Barna, 30/06/2012 - 11:22

EL sr. Piqué parla de poder, jo parlaria de model social, de llibertats, de democràcia, representativitat i d'estat del benestar. La decadència europea, inclús en el seu "poder", és culpa de personatges ambiciosos i vanitosos com el mateix Piqué.

#5 antoni, blaguer, 30/06/2012 - 11:09

la decadencia es gracies a politcs com tu, com el aznar, zapatero, merkel etc. parasits de la societat i complices del capitalisme ferotge, dels mercats i els sectors financers.. anul.lant les fronteres, privatitzant totes les empreses publiques, endeutant astronomicament el poble, immigracio massiv

#4 fideli, rdnes, 30/06/2012 - 07:54

piqué, i? i aixó que tenen al representan de déu...serà que serà tot mentida?