Publicitat
Economia · 21 de Febrer de 2013. 15:23h.

La decadència d'Europa

Una empresa nord-americana de neumàtics titlla de ganduls els treballadors francesos

La decadència d'Europa

Imatge del ministre Montebourg

Maurice M. Taylor, president del grup nord-americà de neumàtics Titan ha titllat els treballadors de la fàbrica a França de la seva filial Goodyear de ganduls. En una carta adreçada a Arnaud Montebourg, ministre francès de Reconstrucció Productiva, avisa també que tenen la intenció d'abandonar la producció a Amiens-Nord per traslladar-se a un país on resulti més barata la fabricació.

Taylor, mitjançant la carta adreçada al ministre feta pública per Business Insider, assegura que "he visitat la fàbrica d'Amiens en diverses ocasions. Els treballadors francesos guanyen sous alts però no treballen més de tres hores. Tenen una hora per descansar i per menjar, discuteixen durant tres hores i en treballen tres. Els ho vaig dir als sindicats, que em van respondre que a França és així".

És per això que diu "Titan comprarà un fabricant indi o xinès, pagarà menys d'un euro l'hora i exportarà tots els pneumàtics que França necessiti. Poden quedar-se aquests que s'anomenen obrers. Titan no té interès en la fàbrica d'Amiens-Nord".

Aquest fet ha provocat un gran enrenou a França on fins i tot s'ha considerat que la postura de Titan és un "insult" al país. El ministre Montebourg ha respost amb una altra carta en la qual cita i posa com a exemple a la multinacional de neumàtics Michelin.

"Vull recordar-li que l'empresa que vostè dirigeix és 20 vegades més petita que Michelin, el nostre líder tecnològic francès amb gran renom internacional, i 35 vegades menys rendible", ha respost el ministre.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 JUAN PONCE DE LEÓN, DESDE MADRID CON AMOR, 21/02/2013 - 17:57

El gringo de marras lo único que hace es tocar las pelotas a los gabachos.Y yo le diría que cierre el pico, porque en su país casi todas las empresas están externalizadas y ya no manufacturan nada,pues se lo largan a los hindús,a los panchitos o a los caboverdianos,si ficiera menester ¡VIVA ESPAÑA!

#2 Jordi, Martorell, 21/02/2013 - 17:29

Mireu si en fa de mal el procés sobiranista Catala, que una empresa dels USA ha de marxar de França. Oi Bejota?

#2.1 pepe, andorra, 21/02/2013 - 18:37

paquito, creo q confundes la gimnasia con la magnesia. Esta noticia no tiene nada q ver con el secesionismo extremista catalán. Si no con los derechos de los franceses, q no solo los tienen, sino q ademas los disfrutan, no como en Can FAnga q todo es de boquilla.

#2.2 Jordi, Martorell, 21/02/2013 - 19:14

Pepe, es innegable que ets espanyol, la teva incapacitat per captar la mes bàsica de les ironies ho demostra, que lluny sou del exquisit humor de les illes de la Perfida Albion...

#1 sensacionalisme periodístic, London, 21/02/2013 - 15:52

Masses vegades,com en aquest cas,els titulars tenen més un efecte cridaner que d'introducció a l'article que encapçalen.La principal raó de la "decadència" europea ha estat el trasllat de les seves empreses i l'arribada massiva d'immigrants d'altres continents producte de la globalització neoliber