Publicitat
Economia · 7 de Juliol de 2011. 08:19h.

La culpa és de la banca

Un catedràtic considera que han "estafat" molta gent

La culpa és de la banca

El catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Sevilla, Juan Torres, en una foto d'arxiu

El catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Sevilla, Juan Torres, ha acusat les entitats financeres d’haver “estafat” la gent i d’haver-ho fet amb el coneixement del Banc d’Espanya i l’Estat, que sabien que s’estaven oferint productes tòxics i financerament perillosos.

En la primera jornada de la 19a Escola d’estiu de CCOO de Catalunya, ha assegurat que la banca, i molt especialment el Banc Central Europeu, està tenint “un comportament criminal contra els pobles”, tal com es pot veure en els casos de Grècia o Portugal, i ha criticat que no s’estigui protegint els pobles com s’està fent amb els bancs.

Finalment, Torres ha denunciat els missatges neoliberals que minimitzen el greu problema de l’atur acusant molts aturats de ser “ociosos”, quan al seu parer l’atur és “una forma d’esclavitud per als treballadors”.

La jornada s’ha completat amb una taula sobre flexibilitat pactada a les empreses, on s’han escoltat casos pràctics de la mà dels responsables de diferents seccions sindicals, i un debat sobre els reptes del sindicalisme europeu, amb la presència de responsables dels sindicats CGT francès, CGIL italià i IG Metall, d’Alemanya.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#17 Mamba Negra, Barcelona, 07/07/2011 - 20:58

Si els estats fan fallida (cas de Grècia i Portugal) per`que no deixen que els Banc tb facin fallida?

#16 Josep, Maresme, 07/07/2011 - 14:36

I jo em pregunto, si aquest senyoret andalús i per més INRI catedràtic de Economia Aplicada (?) creu que té raó, perquè no ho denunciava als jutjats (?)... Mira que ja és fotut haver de guanyar-se la vida escrivint sobre els mals de la banca ... al final tot es tracta diners oi...

#15 antidretà, bcn, 07/07/2011 - 13:43

EXPROPIEU LA BANCA

#14 pepep, andorra, 07/07/2011 - 12:08

El tipico colocado, defendiendo a los suyos. Anda niño, vete por ahi a disfrutar lo q te han regalado tus amigotes pijoprogres y no te pienses q somos tontos. Los bancos y el estado son parte de lo mismo, yo te compro deuda publica y tu haces leyes para mi. Se te ve el plumero chaval.

#13 kimet, Bcn, 07/07/2011 - 11:38

Sevilla? ah si! a Andalusia on el 58% de la població activa o es funcionaria o cobra el PER es a dir treballen vint dies i cobren l'atur tot l'any!! quina barra!! i els llibres gratis, ordinadors gratis, peatges gratis, aigua més barata, electricitat més barata, ave, i lo que calgui!!!