Publicitat
Economia · 19 de Gener de 2009. 20:14h.

La crisi de l'habitatge colpeja Roca

Expedient temporal per a 1990 empleats, entre ells els 1030 de Gavà

La crisi de l'habitatge colpeja Roca

Un establiment de Roca

La multinacional catalana Roca ha anunciat aquest dilluns un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal -un any- per a 1.990 treballadors en els seus centres de Gavà (Baix Llobregat), Alcalá de Henares (Madrid) i Alcalá de Guadaira (Sevilla) per afrontar la caiguda de la demanda en el sector de la construcció, accentuada per l'actual crisi econòmica, que ha frenat també l'activitat de reforma d'habitatges, segons ha informat l'empresa. D'aquests treballadors, 1030 es troben a la planta de Gavà.

L'expedient s'ha presentat per a un període aproximat d'un any, i el número màxim d'afectats a les tres fàbriques -les úniques a l'Estat que fabriquen productes sota la marca Roca- es distribuiran en 1.030 persones afectades a Gavà, 602 a Alcalá de Henares i 358 a Alcalá de Guadaira.

La direcció de Roca i el comitè intercentres començaran les negociacions els pròxims dies per abordar com s'aplica aquest expedient. La proposta de l'empresa és adaptar-se a les diferents necessitats dels centres, de manera que s'adoptin diverses modalitats com la suspensió de contractes durant períodes determinats, suspensió alternativament per mesos o reducció de jornada, entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat