Publicitat
Economia · 3 d'Octubre de 2008. 15:20h.

La crisi colpeja la Seat

Expedient d'ocupació el mateix dia que Montilla demana "rigor davant la crisi"

La crisi colpeja la Seat

Imatge d'arxiu d'una protesta de treballadors de Seat

L'empresa Seat ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afectarà 750 treballadors fins a desembre i uns 500 entre gener i juliol de 2009, i ha proposat dues aturades de diversos dies a la producció que afectaran a uns altres 3.900 treballadors. En total, l'aplicació de l'ERO temporal i les aturades de producció afectarien uns 4.700 treballadors de les plantes de Seat de Martorell i Zona Franca. Alguns empleats podrien veure's inclosos en ambdós.

En un comunicat, Seat ha indicat que, "davant la caiguda generalitzada de vendes als seus principals mercats", s'ha "vist en la necessitat" de reduir la producció de la seva planta de Martorell per adequar-la a la situació actual dels esmentats mercats, en els quals, de moment, "no es preveu una reactivació econòmica a curt termini".

La presentació de l'expedient es produeix el mateix dia en que el president de la Generalitat, José Montilla, durant l'acte commemoratiu del 50 aniversari de l'empresa Himel, de Capellades, ha dit que "Catalunya avui necessita, més que mai, que ciutadania, empreses i institucions treballin plegats per poder sortir més de pressa i més forts, d’aquest moment de dificultats i incerteses". També ha dit que “precisament ara que les coses en el conjunt de la nostra economia no van massa bé, és el moment de renovar el nostre compromís i la nostra aposta pel rigor, la tenacitat i l’ambició davant la crisi”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Meliq Salau, Reus, 04/10/2008 - 12:55

Accelerarem la independència recordant que El PIB català és 200 mil M d'E L'espoli és el 10% del PIB, 20 mil M d'E A cada família catalana o emigrant amb 2 xiquets, els espanyols li roben 12 mil E per any (mil E per mes) Recordeu-ho i digueu-ho a tots

#2 T, Vich, 03/10/2008 - 17:47

La Generalitat hauria de tindre un organisme amb capacitat per a comprar empreses que tanquen només per decisió de la multinacional de torn, i retornar-les a l'activitat venent-les a empresaris/treballadors/i inversors de casa nostra.

#1 Kropotkin, Vic, 03/10/2008 - 17:07

Yo creo que Montilla, como buen gestor que dicen que es, arreglará todo esto en pocos dias. Vamos, estoy casi convencido.... Jua, jua, jua,...