Publicitat
Economia · 2 d'Agost de 2012. 23:16h.

La condició és el rescat

El president del BCE vincula la compra de deute espanyol amb la petició d'ajuda, mentre deixa clar que "l'euro és irreversible"

La condició és el rescat

Rajoy, con el Primer Ministro de la República de Italia, Mario Monti

Mario Draghi, president del Banco Central Europeo (BCE), ha afirmat que l'entitat que presideix pot comprar deute dels països amb problemes econòmics sempre i quan demanin ajuda, per tant, un rescat. Draghi, a més, ha volgut deixar clar que "l'euro és irreversible".

Mariano Rajoy, president del Govern espanyol, no ha volgut detallar si Espanya es planteja demanar ajuda al Fons d'Estabilitat perquè el BCE activi la compra de bons, i només ha dit que hi ha "aspectes molt positius" al "reconfortant" discurs de Draghi.

En concret, Rajoy ha valorat que el president del BCE hagi dit "amb claredat" que "hi ha càstigs que no són justos" donats els fonaments de l'economia espanyola i que estan més relacionats amb "els temors sobre la irreversibilitat de l'euro".

"És reconfortant", ha dit, i alhora ha considerat "positiu" que la institució hagi avançat que adoptarà mesures no convencionals en les pròximes setmanes. "Anem a veure quines són aquestes mesures, estarem atents", ha afegit.

"No entraré en el que farà el BCE en el futur; vull dir que seguirem treballant per complir el nostre compromís amb el dèficit públic i el deute i que seguirem fent reformes conscients que cal prendre mesures dures", ha comentat.

La prima de risc oferta als inversors pels bons espanyols a deu anys ha superat la cota dels 600 punts bàsics, amb un interès per sobre del 7%, davant la decepció per les paraules de Draghi.

L'interès exigit al bo espanyol als mercats secundaris se situava al tancament del mercat en el 7,213%, amb la prima de risc en els 601 punts bàsics, després d'haver començat als 535 punts bàsics i haver arribat a marcar un mínim diari de 521,4 punts bàsics.

D'aquesta manera, la prima de risc espanyola ha repuntat per sobre dels 600 punts bàsics, recuperant així el nivell que havia perdut el 26 de juliol, curiosament quan el mateix Draghi va expressar a Londres la seva voluntat de "fer tot el possible per protegir l'euro, dins del mandat de l'entitat".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Marta, Londres olimpica (i no Madrid, haha), 03/08/2012 - 15:19

Catalans: ara es el moment de trencar amb Espana. Estan mes febles que despres de perdre Cuba. Intervinguts per Alemanya, emprenyada per haver dilapidat els ajuts de 20 anys. A Alemanya i UK entenen Catalunya. Fins i tot Franc,a si pactem no molestar amb el Rossello i esdevenir protectorat. ES ARA!