Publicitat
Economia · 13 de Maig de 2009. 15:28h.

La Cecot qüestiona el lideratge de Zapatero

Antoni Abad: "No és conscient que cal canviar el model productiu"

La Cecot qüestiona el lideratge de Zapatero

Antoni Abad, president de la Cecot

El president de la patronal catalana Cecot, Antoni Abad, creu que el lideratge de Zapatero no és suficient per superar l'actual crisi econòmica. Abad ha analitzat en TV3 les mesures anticrisi anunciades pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, afirmant que “Zapatero no és conscient que cal canviar el model productiu, però sense que sigui un debat polític; no es pot fer només des del PSOE. Cal un lideratge sòlid”.

Segons Abad, “en època de crisi, el que ens convé en aquest país és un pacte d’estat perquè els reptes són molt grans i són tan importants que o bé en surt el pacte o bé la revolució. Convé un pacte per  demostrar confiança, responsabilitat, seguretat i traslladar a la ciutadania un missatge positiu. I en aquest pacte d’estat, el primer àmbit d’actuació seria el de l’educació”, perquè “no es tracta de regalar ordinadors, sinó de fer un pacte entre pares i educació”. 

Antoni Abad ha titllat el debat sobre l'estat de la nació de “faltat de formes i de contingut, perquè els temes gruixuts, de crisi, no estan sent abordats. Els empresaris estem decebuts, falta lideratge i hi ha un falta de generositat per buscar solucions conjuntes”.

Pel president de la Cecot, “fa molts anys que la nova riquesa, les oportunitats i el progrés es basen a refundar les bases de competitivitat del país. Quan farem les reformes? Nosaltres ja hem dit que s’hi ha d’anar de mica en mica. Quan hi havia abundància i creixement no ho vam saber aprofitar. Ara hi posem pedaços, i moltes propostes tindran impacte el 2011 o el 2012. Mentrestant, què fem?”.

Sobre la rebaixa de l’impost de societats per a les pimes i autònoms, ha dit que “aquesta mesura no deu ser dolenta, però tindrà efecte el 2010. El 2009 cauen els beneficis de les empreses que, a més, estan condicionades a mantenir la plantilla. Es parla de reformes laborals, dels estatuts dels treballadors, que quan es van fer responien a unes necessitats que no tenen res a veure amb les del 2009. Felipe González va tenir coratge quan va treure un contracte anticrisi per ajudar a contractar. Però, ara, no fem ni una cosa ni l’altra”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 sulfuro sulfuro, Barcelona, 13/05/2009 - 19:51

Zapatero va a conseguir que Patronal y Sindicatos se pongan de acuerdo.
Si sigue con sus disparates, dentro de unos meses las dos querrán echarle.
Aunque con sindicatos comprados y patronal que solo dice la verdad a micrófono pseudocerrado es dificil

#1 muntsa, barcelona, 13/05/2009 - 16:07

Potser la Cecot vol dir que redueixin els sous, que augmentin els horaris, que disminueixin les vacances, acomiadament lliure, subcontratacions a manta, etc. etc.