Publicitat
Economia · 1 d'Abril de 2011. 20:17h.

La carambola de Solbes

L'exministre fitxa per Enel, el grup italià propietari d'Endesa

La carambola de Solbes

Imatge de Pedro Solbes quan era ministre d'Economia de Zapatero

Pedro Solbes, exvicepresident i exministre d'Economia de Zapatero, ha fitxat pel grup italià Enel, propietari de l'elèctrica Endesa, segons el diari Expansión. Solbes formava part del Govern espanyol quan aquest va negociar amb el Govern italià que presidia Romano Prodi l'entrada d'Enel a Endesa, emmig d'una guerra pel control de l'empresa entre Gas Natural i els alemanys d'E.ON.

Està previst que el nomenament de Solbes com a conseller independent es faci efectiu després de la junta general d'accionistes prevista el dia 29 d'abril. Precisament, el 9 d'abril farà dos anys que Solbes va deixar el Govern espanyol, el termini que fixa la llei d'incompatibilitats per poder acceptar un càrrec d'aquest tipus.

Segons Expansión, el sou brut anual de conseller no executiu en Enel ronda els 250.000 euros. De la seva banda, El País assegura que el càrrec de conseller comporta una remuneració bàsica de 85.000 euros anuals, segons els estatuts del grup italià. Afegeix que Solbes podria percebre altres 30.000 euros si formés part d'alguna de les comissions del consell.

El fitxatge de Solbes per Enel es produeix després que altres importants polítics espanyols, ja sense càrrec públic, hagin decidit també col·laborar amb grups energètics. Felipe González ha entrat al consell de Gas Natural Fenosa, i José María Aznar és assessor extern d'Endesa.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 ramir, reus, 03/04/2011 - 19:29

Semblava tonto el tio.
I els tontos som tots plegats que aguantem personatges com aquest.

#4 Josep Ma., Terrassa, 02/04/2011 - 01:29

"Roma SÍ paga traidores"
Heus ací com es paguen els favors empresarials als polítics.
Recordeu allò de "Antes alemana que catalana", dit per Na Esperanza Aguirre?
Doncs, ara ja sabem perque la varen comprar els italians i no la catalana Gas Natural, S. A.

#3 Mendrugo, Vic, 01/04/2011 - 23:43

Escandalazo que saldrá gratis al PIJOE

#2 llpv, cat, 01/04/2011 - 22:46

quins collons aquests sociates corruptes... a veure que en en diu la iceta d'això.

#1 josep m, la seu, 01/04/2011 - 22:16

Per tant es previsible una propera pujada de les tarifes electriques. Es per aixó que els monopolis fitxen aquest fracassats com el Gonzalez, Aznar, Zaplana, etc, perque moguin els fils dels seus interessos. Aquests nous senyors feudals no son conscients que tot plegat pot acabar molt malament.