Publicitat
Economia · 17 d'Agost de 2020. 14:06h.

La Cambra acusa la Generalitat d'haver actuat tard amb el covid

"El turisme s'ha vist greument perjudicat"

La Cambra acusa la Generalitat d'haver actuat tard amb el covid

La Cambra de Barcelona ha celebrat que s'hagi "aconseguit estabilitzar" els brots de coronavirus a Catalunya, tal com va anunciar dimarts passat el Secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, però ha acusat la Generalitat d'haver actuat tard amb el covid i, en aquest sentit, ha lamentat que "les mesures de control hagin arribat tard i el sector turístic s'hagi vist greument perjudicat".

La corporació empresarial considera que "la falta de previsió en el control dels contagis ha generat desconfiança en els principals emissors de turistes com per exemple França, que va recomanar als seus ciutadans no viatjar a Catalunya, i Bèlgica, que directament va prohibir viatjar a Barcelona i Lleida".

La Cambra apunta que "l'enfonsament d'aquest sector pot tenir conseqüències devastadores per a l'economia catalana ja que aporta el 12% del PIB de manera directa i el 14% de l'ocupació, tot i que indirectament el pes d'aquesta activitat a l'economia pot arribar al 25%".

En aquest sentit, recorda que mesos abans "ja havia advertit de la necessitat d'establir una estratègia clara i contundent per controlar la pandèmia i evitar el tancament d'àrees, la qual cosa provocaria cancel·lacions turístiques als mesos clau de juliol i agost".

"Aquesta estratègia s'hauria d'haver vehiculat -afegeix- a través de tres mesures: realitzar test PCR massius, destinar més recursos tant humans com tecnològics, al rastreig i aïllament dels casos positius".

També consideren que els tests massius de coronavirus que s'han començat a fer recentment "denota que les mesures de la Conselleria de Salut, tot i que encertades, han arribat tard".

Finalment, exposa que "cal garantir l'obertura de les escoles i el seu funcionament d'una manera sostinguda", però demana "un cribratge efectiu i continuat a l'alumnat, al professorat i al personal docent, d'administració i serveis per aconseguir la detecció precoç, ràpida i efectiva de positius, així com el pla en cas de trobar-ne".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 Menjamela Grandi, Anapurna, 18/08/2020 - 16:41

Vamos, que la Cámara de comercio reconoce que Cataluña es un país de turismo barato, sardana y sirvecopas.
A lo mejor si la Degene no se gastase el dinero en gente inútil como vosotros, quizás habría recursos para las medidas que reclamáis.

#13 Ramon, Maraesme, 18/08/2020 - 11:53

La Gene a actuat tard, el Gobierno hi ha fet malament, el turisme perjudicar, els autònoms desemparats, els botiguers de retail a la ruïna, el país se'n va a la merda econòmicament i sols hi han discursos buits de contingut, subsidis que no es podem cobrar, sols ens queda esperar la misèria que ens ve, o fer una revolta social.. Qui s'apunta??

#13.1 No soy nadie, Barcelona, 18/08/2020 - 16:38

Callate

#12 no soy nadie, barcelona, 18/08/2020 - 11:17

Este hombre me recuerda al de aquel chiste: Perdone, pero me han dicho que es usted imbécil... y el otro, con la cara que ilustra la noticia responde: Sí, ¿y?

#11 electra, Barcelona, 18/08/2020 - 10:06

En aquest país qualdevol analfabet pot tenir un càrrec sustanciós i no ha de passar cap oposició, només cal ser de CDC i d'ERC

#10 manolodelbombo, tabernero en Monegrillo, 18/08/2020 - 08:56

El presidente de la institución barcelonesa posee diez gasolineras de autoservicio en las que trabaja un solo empleado, el propio Canadell.

Y este es el presidente de la ilustre Cambra de Comerç de Barcelona. Cuando quiero llorar no lloro.