Publicitat
Economia · 14 de Desembre de 2012. 19:21h.

La Caixa 'tranquil·litza' els valencians

Nin es reuneix amb el president de la Generalitat Valenciana i amb l'alcaldessa de València

La Caixa 'tranquil·litza' els valencians

Isidre Fainé i Joan Maria Nin, durant un acte de CaixaBank

El conseller delegat de CaixaBank, Joan Maria Nin, ha traslladat al Consell i a l'Ajuntament de València el seu compromís de "ser sensibles al territori i mantenir un diàleg obert amb els empleats i clients" de Banc de València, després del començament del procés d'integració de l'entitat valenciana al banc de la Caixa. Es pretén, segons Nin, "trobar entre tots el millor camí per aquesta nova oportunitat de futur que s'obre per a l'entitat, en línia amb la seva actitud" a tots els territoris on està present ".

Sobre el futur de la participació de Banc de València a Aigües de València, CaixaBank té intenció de "mantenir el singular caràcter valencià de de la companyia després que es produeixi la integració", ha indicat Nin. El conseller delegat de CaixaBank, s'ha reunit amb el cap del Consell, Alberto Fabra, acompanyat pel conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Màxim Buch, i amb l'alcaldessa de València, Rita Barberá, per explicar-los els plans d'integració i conèixer la seva visió sobre aquest procés.

Barberá, durant la roda de premsa posterior a la reunió de la junta de govern local, ha valorat positivament aquestes reunions i ha destacat la importància que CaixaBank pretengui "mantenir la seu i la gestió" d'Aigües de València a la ciutat. Nin havia expressat el propòsit de CaixaBank de "ser sensibles i curosos amb la intrínseca relació de l'empresa amb la societat valenciana", i el manteniment del "compromís per col·laborar al creixement futur de la companyia".

Durant les reunions, que es van realitzar aquest dijous a València, CaixaBank va assenyalar que un dels seus objectius és "donar suport al creixement i l'expansió de les empreses de la Comunitat" i, en aquest sentit, es va comprometre a "treballar per millorar la competitivitat del teixit empresarial valencià" i facilitar "l'accés al finançament per contribuir al desenvolupament del teixit industrial, clau per a la recuperació de l'economia, i el suport financer a les famílies".

El director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, i el director executiu territorial de CaixaBank en Llevant-Múrcia, Bibiano Martínez, també van participar en aquestes converses, en què es van revisar els últims esdeveniments des que la comissió rectora del fons de reestructuració ordenada bancària (Frob) va escollir l'oferta de CaixaBank a la subhasta per adquirir les accions de Banc de València.

Igualment, van comentar els passos que donarà el Frob les properes setmanes dins de les condicions prèvies abans del tancament de l'operació, que "es preveu durant el primer trimestre del 2013". A més, Nin va manifestar que "encara és molt prematur parlar de plans concrets, que s'analitzaran a cada moment".

Segons un comunicat de CaixaBank, a les trobades mantingudes amb les autoritats valencianes, es va reconèixer la "solidesa i trajectòria" del Banc de València, que són "vitals per assegurar la continuïtat de l'activitat financera que desenvolupa" l'entitat. En aquest sentit, tant el cap del Consell com el titular d'Economia "es van mostrar satisfets que aquesta operació garanteixi la supervivència de l'entitat financera valenciana, de manera que s'aclariran les incerteses sobre el seu futur".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 BEJOTA, bcn, 04/01/2013 - 14:01

Jo ja hi canviat els estalvis a un altra banc.Espero que la resta -arreu de l'Estat- gacin lo mateix.

#4 cartanya, bcn, 15/12/2012 - 17:33

La gran cagada de Jaume I va ser, no fer una sola Catalunya amb les seves terres conquerides. La Caixabank aquesta, ja veurem com acaba si dona peixent a aquestos blaberos, tan anticatalans.

#3 eva suau, BCN, 14/12/2012 - 21:46

Aquests de la caixa entraren a Girona treient els rètols de Caixa Girona el dia de Sant Narcís.

Són grans, però barroers.

#2 Joan, Sarrià, 14/12/2012 - 20:14

No vull ni pensar de com haguessin entrat a a Barcelona els del Banc de València si haguessin comprat la Caixa. Sort en tenen que els catalans (o valencians del nord) som diferents als Camps, Barberà, etc.

#1 xavier, sabadell, 14/12/2012 - 19:42

Aquests blaveros anticatalans són capaços de llepar-nos els peus fins que els hi sorti la bèstia que porten a dins per fotrens la punyada per l´esquena a la mínima que puguin. Es hora de passar-ls comptes

#1.1 Valencia, Valencia, 02/01/2013 - 19:41

¿pasarnos cuentas? como si pudierais, ya me gustaría a mí ver un "ejercito" catalán atacar a Valencia y enseguida ver como Toda España va a por Cataluña ya que Valencia si es querida en España y no como Cataluña que seguramente hay más independentistas fuera de Cataluña que dentro