Publicitat

L’entitat demana "diàleg” a Mas en ple procés sobiranista

La Caixa, tampoc

Fainé y Gortázar, president y conseller delegat de CaixaBank

El conseller delegat de CaixaBank -el banc de la Caixa-, Gonzalo Gortázar, ha demanat aquest divendres "diàleg i un gran acord" per solucionar el conflicte creat pel procés sobiranista català. Preguntat sobre aquest afer, va dir concretament que "nosaltres hem estat força contundents als nostres missatges", apostant pel "diàleg" i "un gran acord beneficiós per a Catalunya i per al conjunt d'Espanya". El número dos de l'entitat va fer aquest plantejament després que aquests dies tant la patronal catalana, Foment del Treball, com a la Cambra de Comerç de Barcelona, hagin expressat les seves reserves pel que fa al procés sobiranista català.

Foment va dir que "no és oportú un procés independentista" i que la candidatura unitària CDC-ERC crea "incertesa". I Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, va assegurar que "hi ha una preocupació important d'una part de les empreses sobre el resultat econòmic dels processos electorals. No hem escoltat encara que els partits que es presenten facin propostes econòmiques clares sobre els efectes d'aquestes polítiques en l'economia de Catalunya". Sobre els "costos de la transició", ha indicat que "presenten moltes incògnites".

Segons Gortázar, "nosaltres tenim 14 milions de clients, molts a Catalunya i molts a Espanya, i hem de seguir donant-los servei". Cortázar va reiterar que la via per solucionar el problema plantejat és la del "diàleg i l'acord".

D’altra banda, CaixaBank ha guanyat del gener al juny 708 milions d'euros. Aquest resultat suposaria un increment del 75% enfront del mateix període del 2014. Aquestes xifres es basen en les menors provisions contra insolvències, la incorporació del negoci de banca minorista de Barclays i els guanys extraordinàries. En el segon trimestre, el benefici es va situar als 333 milions d'euros.

El marge d'interessos va pujar el 12,6%, fins els 2.270 milions, mentre que el marge brut va augmentar el 21,7%, fins els 4.564 milions. En el marc de la millora econòmica general, la taxa de morositat es va reduir al juny fins a situar-se al 9% -enfront del 9,7 de març-. Caixabank va mantenir sense canvis la ràtio de capital, en termes de Basilea III, al 11,5%.

La rendibilitat també ha pujat. El grup va acabar el segon trimestre amb un retorn sobre recursos propis -excloent fons de comerç- del 4,9%, enfront del 4,4% del primer trimestre. En el marc del seu pla estratègic, el banc preveu elevar la variable fins al 12% el 2017. També va aconseguir elevar la rendibilitat sobre capital al 3,9% el segon trimestre des del 3,4% del primer.

El banc ha dedicat aquest any 257 milions d'euros de costos extraordinaris associats a la integració de Barclays, procés que va culminar el passat mes de maig, i d’altres 284 milions vinculats a l'acord laboral per a l'extinció de 700 contractes en territoris amb excedent de personal.

Els saldos dubtosos s'han situat en 20.115 milions d'euros, 2.227 milions menys, sense considerar els 2.232 milions de Barclays Bank. La ràtio de cobertura se situa en el 54% i les provisions per a insolvències totals assoleixen els 10.897 milions. El 30 de juny del 2015, CaixaBank compta amb una liquiditat total de 54.015 milions d'euros, un 15,7% de l'actiu.

Així mateix, Gortázar, va ser preguntat sobre si, després de la decisió de cobrar una comissió per l'ús dels seus caixers automàtics als clients d'altres entitats, es cobrarà per d’altres serveis bancaris. Va contestar que "caldrà veure cada cas. No tenim res decidit".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#18 BEJOTA, bcn, 18/09/2015 - 18:41

La empresa quiere cerrar su factoría de Martorelles.
La Generalitat negocia con Valeo para frenar su salida de Cataluña
El anuncio del grupo de componentes de automoción Valeo de cerrar la factoría de Martorelles (Barcelona) para trasladar su producción a la planta que tienen en Zaragoza

#17 Manolo, Barcelona, 03/08/2015 - 13:58

Que el sr Gortazar de la Caixa no tema. No se trata de que nos siga haciendo servício como un favor, a los clientes de Catalunya y de España. Lo que se trata es de que nosostros los clientes les escojamos a ellos para que nos lo den

Hay otras entidades que gustosamente nos darían estos servícios

#16 pers, tortosa, 01/08/2015 - 20:17

La Caixa por suerte,no es Cataluña.Y Mas no es mas que otro en el proceso y pudiera ser que tras el 27-S no el mas importante

#15 Santiago, Madrid, 01/08/2015 - 16:21

Más de 6.400 empresas abandonan Cataluña en los últimos siete años.
http://www.eleconomista.es/empresas-finanzas/noticias/6903086/07/15/Mas-de-6400-empresas-abandonan-Cataluna-en-los-ultimos-siete-anos.html#.Kku851GRAVeVjWY

#14 Takolo , Barcelona, 01/08/2015 - 13:39

El Sr. Gortázar debería empezar por no hablar de Cataluña y España como si fueran dos entidades políticas diferentes.
La Caixa tiene 14 millones de clientes. De ellos el 70% está "en el resto de España".
Una supuesta independencia supondría para la entidad, y para Cataluña, una catástrofe.