Publicitat
Economia · 27 de Juliol de 2012. 13:14h.

'La Caixa' sobre Espanya: "Aquí no hi ha rescat"

Nin diu que l'Estat està actuant "amb plena autonomia i per decisió pròpia"

'La Caixa' sobre Espanya: "Aquí no hi ha rescat"

Imatge de la seu de 'la Caixa' a Barcelona

El vicepresident i conseller delegat del banc de la Caixa, CaixaBank, Joan Maria Nin, ha assegurat aquest divendres, sobre la situació de l'economia espanyola, que "aquí no hi ha rescat", i ha advertit a Europa que ara toca "compartir el pes de la càrrega".

Durant la roda de premsa de presentació dels resultats del primer semestre, Nin ha afirmat que el rescat de l'economia espanyola "no existeix" i que Espanya, "amb plena autonomia i per decisió pròpia", està duent a terme una sèrie de reformes estructurals que "el temps demostrarà" que són positives.

"Són decisions que produiran una estructura d'ingressos i de despeses més sostenible en el temps", ha assenyalat Nin, que ha defensat la necessitat d'Espanya "d'acomodar la seva estructura productiva i de deute a unes noves regles del joc".

Així mateix, ha assegurat en aquest sentit que tota la societat espanyola està fent "un sacrifici extraordinari" que, de ben segur, "ens portarà a una situació nova" a mitjà i llarg termini.

A més, ha indicat que l'entorn de l'economia espanyola és l'europeu, on "hi ha hagut beneficis compartits" i on ara "toca que hi hagi càrregues compartides, compartir el pes de la càrrega. Però, ha afegit, "els qui hem de prendre decisions som nosaltres".

D'altra banda, ha valorat molt positivament les declaracions del president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, que aquest dijous va assegurar que l'autoritat monetària farà "tot el necessari" per preservar l'euro. A Espanya, aquestes afirmacions van ser rebudes amb una pujada de la borsa i amb la relaxació de la prima de risc.

Nin ha considerat que les afirmacions de Draghi són "tècnicament irreprotxables" i "molt encertades", tant en la formulació "com en el moment en que s'ha dit". Ha destacat que "ha estat molt bé, com sempre".

Després, ha dit que si la prima de risc d'alguns països danya els mecanismes de transmissió de la política monetària, el BCE, que té precisament com una de les seves responsabilitats la política monetària, "hi ha d'intervenir". I en aquesta línia, "el que diu és perfectament lògic i d'acord amb el mandat del BCE".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 S T Joan V, Manresa, 27/07/2012 - 19:11

Aquí no hi ha rescat, de moment !!!! Traieu els diners del bancs s'acosta el corralito, i la Caixa ho sap molt bé. Això s'acaba

#4 Xipolleig, Barcelona, 27/07/2012 - 18:10

Està clar que cada cop costa més separar propaganda de realitat. Ningú es pot creure res perquè tothom acaba dient allò que l'hi interessa.
La Caixa què guanyaria dient que Espaya està rescatada ? res,per tant toca dir que ni ha rescat

#3 durank, Mollet, 27/07/2012 - 17:47

200.000 catalans continuen sense poder accedir als seus estalvis per l'estafa de les preferents, la majoria clients de La Caixa.

#2 nedland69, Roses, 27/07/2012 - 15:23

tornem a la vida real,la paraula dels bancs es la que realment al final compte,Espanya no hi ha rescat el demès poc importa,si per les properes eleccions oi senyor Mas

#1 robertg, bcn, 27/07/2012 - 13:54

Segur que la Caixa deu saber de que parla

http://robertgbb.blogspot.com/2012/07/la-casta-hispano-catalana.html