Publicitat
Economia · 14 de Gener de 2011. 15:09h.

'La Caixa' s'alia amb Mutua Madrileña

Criteria ven a l'entitat de Madrid el 50% de Vidacaixa-Adeslas Segurs Generals

'La Caixa' s'alia amb Mutua Madrileña

L'acord va ser signat pel president de Mutua Madrileña, Ignacio Garralda (esquerra), i Isidre Fainé, president de 'la Caixa'

Mutua Madrileña i la Caixa han arribat a un acord pel qual la companyia madrilenya comprarà a Criteria un 50% de Vidacaixa-Adeslas Segurs Generals, la companyia d'assegurances No Vida del Grup Caixa que inclou la companyia de salut Adeslas, capdavantera del mercat d'assegurances de salut a Espanya.

L'import de l'operació ascendeix a 1.075 milions d'euros i inclou un acord comercial per a la distribució en exclusiva i de forma indefinida dels productes de salut, llar, autosmòbils i dels restants rams de no vida, a través de les més de 5.400 oficines de la xarxa comercial de la Caixa, la major del país, o de qualsevol altre canal de distribució de l'entitat. La Caixa conta actualment amb una base de 10,5 milions de clients.

Mutua Madrileña portarà a terme l'operació amb recursos propis, pel que no necessitarà finançament extern, i mantindrà el seu nul endeutament i elevada solvència, la més alta del sector assegurador a Espanya i a Europa. Referent a això, el ràtio de solvència No Vida de Mutua Madrileña se situa actualment en el 1.908%, 19 vegades el mínim exigit per la llei.

L'asseguradora presidida per Ignacio Garralda nomenarà el president executiu de VidaCaixa-Adeslas, que tindrà vot decisiu en el consell d'administració. Aquest càrrec serà ocupat per Juan Hormaechea, actual director general de l'àrea asseguradora de Mutua Madrileña.

De la seva banda, el Grup la Caixa, presidit per Isidro Fainé i dirigit per Juan María Nin, nomenarà el director general de societat. Aquest càrrec ho ocuparà Javier Murillo, actual director general adjunt executiu de Vidacaixa Grup, S. A.

La posició de control de Mutua en la nova societat li permetrà consolidar-la en els seus comptes per integració global, amb el que veurà incrementar-se aquest any els seus ingressos per cosines fins als 3.300 milions d'euros.

L'operació, de la qual s'han exclòs els hospitals d'Adeslas que romandran sota la titularitat de Criteria, ha estat aprovada pels consells d'administració de Mutua Madrileña i Criteria i es materialitzarà en el tercer trimestre de l'any, una vegada obtingudes les autoritzacions administratives necessàries.

L'accionariat de Vidacaixa-Adeslas Segurs Generals, societat d'assegurances No Vida, estarà compost per Mutua Madrileña (50%), Criteria (49,9%) i accionistes minoritaris.

Mutua Madrileña ha contat per a aquesta operació amb l'assessorament financer i legal de Deloitte Corporate Finance i de Cuatrecasas, respectivament, mentre que Criteria ha estat assessorada per UBS i Uría i Menéndez.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 josepxicot, barcelona, 16/01/2011 - 00:10

Encara entre els nostres empresaris hi ha
sentit comú.La M M,té un bon prestigi dins
el món empresarial espanyol i això ès el
que importa,lo demès es cosa de separa
tistes somiatruïtes,amb els quals no anirem
en lloc.Menys idiologia,mès treball.

#5 Pere, València, 15/01/2011 - 17:14

Sortosament la gent de La Caixa són professionals i fan el que han de fer: assegurar el seu negoci. Als separatistes el que els agradaria és una caixa polititzada com ara la Caja Castilla-La Mancha. Ben catalana i ben fallida. Quina colla.

#4 josep, Barcelona, 14/01/2011 - 22:08

Totalment d'acord amb els comentaris de Pere de Sitges i Xavier de barcelona.

#3 XAVIER, BCN, 14/01/2011 - 19:20

a) La Caixa se alía con una "mútua madrilenya" o con una empresa que se denomina "Mutua Madrileña"? b) Acaso la noticia en la versión que se publique en la prensa de Madrid debería ser La Caja se alía con Mutua Madrileña?

#2 Pere, Sitges, 14/01/2011 - 16:51

Quan he llegit la notícia ja sabia que a alguns separates els hi explotaria el cap, he, he. La Caixa (i qualsevol empresa sensata) intenta assentar-se i expandi el negoci, no construir nacions per acontentar una minoria de catalans.