Publicitat
Economia · 23 de Maig de 2014. 14:55h.

La Caixa proposa "un gran acord" amb Espanya

“Fins i tot quan es fan guerres, mentre s’estan matant, estan fent acords”, justifica Fainé

La Caixa proposa "un gran acord" amb Espanya

Fainé, durant l'entrevista

El president de La Caixa, Isidre Fainé, aposta per un “gran acord” entre Catalunya i Espanya que sigui beneficiós per a ambdues parts. També ha confirmat que l’entitat que presideix vol quedar-se amb Catalunya Caixa.

Fainé, en una entrevista aquest divendres a Catalunya Ràdio, ha estat preguntat pel procés sobiranista. “Jo el que contemplo és, per la meva pròpia experiència, que la vida són grans acords. Fins i tot quan es fan guerres, mentre s’estan matant, estan fent acords. Jo crec en un gran acord per Catalunya, perquè estigui on ha d’estar, i també que sigui bo per a Espanya”. També s’ha mostrat convençut que s'imposarà el seny i ha negat estar actuant de lobby en aquest aspecte.

D’altra banda, ha admès que La Caixa té la intenció de quedar-se amb Catalunya Caixa. “Per moltes raons vull anar a aquesta subhasta. Primer perquè és a Catalunya, també vam anar al banc de la petita i mitjana empresa perquè era un banc que en aquell moment algú se l’havia de quedar. Llavors, si vam fer-ho pel banc de la petita i mitjana empresa, no ho farem per Caixa Catalunya? Hi anirem, ho estudiarem i farem una oferta. Ara, és el FROB qui ho ha de decidir”, ha justificat.

Pel que fa a la transformació de l'entitat en una fundació bancària, Isidre Fainé ha assegurat que el canvi no posarà en perill la seva obra social: “Per a nosaltres, ha estat una posada de llarg. Hem jugat la carta de la fundació, que és la finalitat última de La Caixa, tenir la tercera fundació del món, la primera del continent europeu, a Barcelona amb un patrimoni de 20.000 milions d’euros”. Fainé també ha garantit que la seu de l'entitat es mantindrà a Barcelona.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#20 BEJOTA, BCN, 01/06/2014 - 20:06

Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més", sosté.

. ICV No.

#19 BEJOTA, bcn, 01/06/2014 - 12:27

Jornada del Círculo de Economía de Sitges
Rosell pide resolver el problema catalán en clave española.

#18 BEJOTA, BCN, 26/05/2014 - 13:05

Catalunya no es mobilitza. Mas fracassa.

Això dels mitjans de comunicació és realment patològic. Dir que Catalunya es va bolcar en les urnes, que Europa estarà sorpresa, quan hi ha hagut menys participació que en la Comunitat de Madrid.

N.B. 52,5% D'ABSTENCIÓ.

#17 Josep, Reus, 25/05/2014 - 20:22

Aquest paio faxenda espanyolista se li enva l'olla, lo millor q pot fer es plegar i jubilarse a la espanya q tant li agrada

#16 BEJOTA, bcn, 25/05/2014 - 12:46

"¿Qué interés tendría, pues, separarse de España y de la UE para acabar relegados a un club de inferior división [la EFTA, como propone ERC, o en su defecto, el EEE] en el que además sus socios son meros socios pasivos, que deben por tanto obedecer a los del club al que antes pertenecías?"