Publicitat
Economia · 13 de Novembre de 2013. 10:24h.

La Caixa està "al marge" del procés sobiranista

El director executiu, Jaume Giró, reitera que "amb el diàleg fluid s'arriba a solucions"

El director executiu de la Caixa, Jaume Giró, ha manifestat que l'entitat bancària està "al marge" del procés sobiranista obert a Catalunya. Tot i això, ha assenyalat que "com hem dit reiteradament, la Caixa creu que amb el diàleg fluid i intens sempre s'arriba a solucions i en això és en el que creiem".

Giró, en una entrevista a Los Desayunos de TVE, ha manifestat que "això és una qüestió política i, per tant, com és política no ens correspon a nosaltres opinar, ni valorar ni ser-hi. Nosaltres estem en el món econòmic, empresarial i social, però no en el món polític i, per tant, hauríem d'estar, com estem, completament al marge".

D'altra banda, ha manifestat que "la banca no té la culpa del 'boom' immobliario" i ha atribuït aquest fet a la immigració. "Es construïa molt perquè a Espanya hi havia molta immigració", ha assegurat. 

Jaume Giró també ha explicat que "el crèdit a les famílies està començant a arribar" i, en aquest sentit, ha afegit que "la Caixa ha donat 85.000 milions en crèdits els 12 últims mesos". "El negoci d'un banc és deixar diners, tots els bancs estem desitjant donar-ne", ha afegit.

Finalment, el director executiu de la Caixa ha explicat que "l'any passat, la meitat del benefici de 'la Caixa' es va destinar a Obra Social". "En els pitjors moments de la crisi l'Obra Social ha dedicat 500 milions", ha conclòs.

Jaume Giró, durant l'entrevista
Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#16 BEJOTA, bcn, 18/12/2013 - 20:55

El president de La Caixa, Isidre Fainé, ha confessat el seu malestar amb la deriva independentista de CiU, esperonada per ERC i pels mitjans de comunicació autonòmics, fins al punt que el destacat financer li hauria etzibat a Artur Mas, en conversa privada, "President, t'estàs equivocant".


#15 BEJOTA, bcn, 18/12/2013 - 20:54

Los republicanos e independentistas de ERC en el Congreso de los Diputados han admitido por primera vez en sede parlamentaria que una Cataluña independiente se queda fuera de la Unión Europea.


#14 Agapimu, Vilanova, 01/12/2013 - 17:42

Al margen?. Sorprendente respuesta..

#13 BEJOTA, BCN, 20/11/2013 - 21:02

Rosell: "No veig que la independència fos bona per als catalans"
El president de la CEOE descarta la secessió de Catalunya i adverteix que qualsevol consulta ha d'ajustar-se a la legalitat. "Tenim la legalitat que tenim, hem d'actuar amb aquesta, no podem saltar-nos-la", insisteix.

#13.1 BEJOTA, BCN, 27/11/2013 - 14:30

JORDI CAÑAS:"No pot haver-hi un argument econòmic per justificar la ruptura d?una societat. N'hi pot haver d?altres legítims, de projecte personal, de voluntat. Però sustentar això en dir que un Estat espolia un territori, no haurien d?aplaudir aquesta mena d?intervencions?, ha dit.


#12 cat, gelida, 20/11/2013 - 08:57

pobrets. em fan una pena... si no volen estar aqui....doncs al fons hi ha una porta i Adeu.