Publicitat
Economia · 10 de Febrer de 2011. 18:50h.

'La Caixa' es reforça després de la seva reorganització

Col·loca al mercat 2.000 milions en cèdules hipotecàries

'La Caixa' es reforça després de la seva reorganització

Isidre Fainé (dreta), president de 'la Caixa', i Joan Maria Nin, director general, durant la recent presentació dels resultats del grup

La Caixa ha tancat aquest dijous la col·locació d'una emissió de cèdules hipotecàries a cinc anys als mercats de capitals per un import de 2.000 milions d'euros. Aquesta emissió és la primera que es realitza des de l'anunci de la reorganització del Grup la Caixa, a finals de gener. Segons un comunicat de l'entitat, els títols emesos han generat una demanda superior als 2.500 milions d'euros procedent d'un total de 110 inversors de tot el món.

L'emissió, que s’ha dut a terme després d'una ronda de sessions informatives a Londres, París, Frankfurt i Madrid per explicar els comptes anuals de 2010 i el futur model del grup, "ha obtingut una molt bona resposta entre els inversors internacionals, que han generat el 78% del total de la demanda". Ha participat "una gran varietat d'inversors, com gestores de fons d'inversió i de pensions, bancs centrals, companyies d'assegurances i bancs".

En la distribució geogràfica de la demanda, destaca la participació de Regne Unit (26,11%),  Alemanya (16,34%), França (14,61%), Suïssa (4,59%) i Estats Units (3,17%). La demanda d'inversors espanyols ha estat del 22%. El preu de l'emissió s'ha fixat en 220 punts bàsics sobre l'índex de referència per a aquest tipus d'emissions.

Aquesta emissió de cèdules hipotecàries s'emmarca dins del pla financer de l'exercici 2011 i servirà per millorar laposició de liquiditat de la Caixa. A 31 de desembre de 2010, el Grup la Caixa comptava amb un nivell de liquiditat de 19.638 milions d'euros, el 6,9% de l'actiu, "pel que es  manté entre els més alts del sistema financer espanyol".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat