Publicitat
Economia · 5 de Juny de 2012. 12:23h.

La BBC atribueix l'endeutament d'Espanya als "projectes faraònics"

Remarca que hi ha edificis que "es troben sense acabar, buits o inactius"

La BBC atribueix l'endeutament d'Espanya als "projectes faraònics"

El centre de creació cultural d'Alcorcón està inacabat i pintat de graffitis

La cadena britànica BBC denuncia "els projectes faraònics que van endeutar Espanya" i afirma que "moltes comunitats autònomes deuen milers de milions d'euros, en part pel fet que alguns polítics locals van construir des d'aeroports fins a les piscines durant els temps de bonança".

En un article firmat pel corresponsal de la cadena a Madrid, Tom Burridge, s'afirma que "alguns d'aquests projectes ara es troben sense acabar, buits o inactius. Altres es van completar segons el previst" i afegeix que "no obstant això, molts d'ells té alguna cosa en comú: han deixat grans forats en les finances públiques locals".

Com a exemple posa la Ciutat de les Arts i les Ciències, que va ser inaugurada a València el 1998 però que a dia d'avui encara té "dèficit pressupostari". L'article també fa referència a "un centre de les arts i la cultura de rang mundial, amb nou edificis, tres nivells subterranis i fins i tot un circ" que s'havien de construir a Alcorcón, un municipi de 180.000 habitants.

En aquest sentit explica que s'havien d'invertir 100 milions d'euros però "la idea no va funcionar", ja que "l'àrea on es desenvolupava el projecte mostra ara un espectacle lamentable". "Edificis futuristes a mig acabar estan coberts de graffiti després d'una tanca de ferro", afegeix. Tot i el pressupost inicial, el nou alcalde del municipi, David Pérez García, ha expressat que el preu final del centre rondaria els 170 milions d'euros.

El reportatge també fa referència als aeroports buits que hi ha a Espanya com el de Castelló, que va costar 150 milions d'euros, on "ni un sol avió ha aterrat a la seva pista" i afegia que a Ciudad Real "hi ha un altre aeroport buit".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 Alan, Barcelona, 05/06/2012 - 21:21

Uuy que malos son los de madrid que obligaron a los pobres catalanes a construir el forum, el museo del disño, el aeropuerto de lerida y demas chorradas...

#7.1 Jordi, Barcelunya, 06/06/2012 - 22:50

Uuuuiiiiii... Que extranyo que el articulo de la bbc no hable de tus ejemplos... Aaaaahhhhh... Que se lo han dictado a la bbc desde catalunya.

#6 No he perdut l'esperança, Barcelona, 05/06/2012 - 15:35

Tinc encara l'esperança que EUROPA IMPOSI a Madrid la paralització o no continuació d'algunes línes de l'AVE.
Encara no he perdut l'esperança.

#6.1 pepe, andorra, 06/06/2012 - 11:36

mejor no digas nada q aun pararan el final del AVE hasta la frontera. Aunque en el AVE el error ya viene del felipismo, q hay q ser muy miope para no haber echo el AVE Madrid La junquera.

#5 Javier, Madrid, 05/06/2012 - 14:53

Unos linces los de la BBC. La ruina ladrillera española hace tiempo que se ve desde fuera de la frontera, fruto en buena medida de la paletería nacional empeñada en que cada terruño no podía ser menos ni tener menos pirámides que el de al lado, aunque no sirvieran de nada.

#4 pepe, andorra, 05/06/2012 - 14:02

pues el museo del diseño en la plaza de glorias catalanas de Barcelona cuesta 50 millones de pts solo la vigilancia y se han gastado en el edificio de marras mas de 16000 millones de pts. Mas q un museo del diseño, deberia ser el museo del trinque, el saquelo y la corrupcion.

#3 jajajjajajajajajjaaa, Barceloan, 05/06/2012 - 13:50

tanta autonomia , tanto virrey, aqui esta el resultado....la ruina