Publicitat
Economia · 23 de Febrer de 2012. 20:04h.

Junqueras proposa un 'New Deal' sobiranista als empresaris

"Vostès i els vostres negocis, i tots nosaltres, correm el risc d'esdevenir residuals"

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha alertat, en una conferència al Cercle d'Economia, que "som un país viable i amb futur, però no arrossegant el que entenem que és un llast extraordinàriament pesat que es diu Espanya". L'eurodiputat ha lamentat que "cap de les reformes iniciades ha estat liderada ni tant sols condicionada d'acord amb els nostres interessos, actors i necessitats".

Sota el títol, Propostes per a sortir de la crisi. Un new deal per a Catalunya, el líder republicà ha recordat les paraules de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, quan advertia que "dins de l'Estat espanyol correm el risc d'esdevenir residuals". "Cosa que significa -ha seguit- que vostès i els vostres negocis i tots nosaltres, com a ciutadans, correm el risc d’esdevenir residuals vers el Govern del nostre propi destí com a persones", ha reblat.

Junqueras ha proposat als empresaris un New Deal sobiranista basat en la necessitat de tenir veu pròpia al món, la posada en valor del capital humà i l'emprenedoria, l'establiment de partenariats de país i la unitat d'acciò a Madrid en la defensa dels interessos de Catalunya.

El dirigent independentista ha assenyalat als empresaris que "és l’hora de fer pinya, de sumar capacitats i recursos en benefici de la pròpia sobirania individual i col·lectiva. El nou acord passa per creure en el país, per exercir el nostre dret a decidir com a persones i com a país, que no és altra cosa que creure únicament i exclusiva en les nostres forces i en la nostra capacitat de sortir endavant".

Segons Junqueras, "la cruesa de la realitat ens obliga a l’eficiència: acceptar una recentralització de l’Estat que ja es comença a entreveure i anar cap a una Espanya de tall provincial, o bé confiar en les possibilitats i capacitats d’aquest país per a ser un protagonista de ple dret en aquesta segona onada d’integració europea".

El president d'Esquerra ha reivindicat que "el talent no s’ubica en els estats, sinó que s’articula en pols o mega-regions que, en el nostre cas, correspondria a l’Arc Mediterrani / Països Catalans".

L'eurodiputat i alcalde de Sant Vicenç dels Horts ha assenyalat, sobre el dèficit fiscal que pateix Catalunya, que "la millor forma de garantir l’estabilitat pressupostària és que qui gasti, sigui alhora qui ingressa i recapta, o sigui la independència fiscal a partir del concert econòmic". Tanmateix, ha acusat l'executiu central de "centrifugar dèficit cap a les comunitats autònomes".

Junqueras ha exigit "unitat d'acció a Madrid" per defensar el concert econòmic. El dirigent republicà ha matisat que "aquesta unitat d’acció passa en molts casos, per mantenir una actitud de lleialtat -que no de fidelitat ni d’acriticisme- amb el nostre Govern -ara de CiU- però també ho faríem que representés els nostres interessos. Sempre ho hem fet", ha afegit.

Junqueras i Josep Piqué, durant la conferència
Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#13 Marques d'ESADE , Pedralbes i Sant Cugat, 24/02/2012 - 16:58

El Junqueras este es mas raro que un catedratico de Etica de ESADE.

#12 J, Vilajuïga, 24/02/2012 - 11:30

Un cop mes el Docter en Historia i Economista Oriol Junqueras l'encerta de ple.
Si no ens deslliurem del colonialisme i l'expoli fiscal sistematic que ens aplica España, anem de cap a la miseria.
España fa tot el possible per expoliar i arruinar Catalunya amb l'ajuda dels col.laboracionistes.

#12.1 Funcional, BCN, 24/02/2012 - 15:32

No te enteras Vilajuiga jajajajajajjaja.

#11 Almogàver , La Sagrera , 24/02/2012 - 09:24

Desprès de llegir la noticia entren ganes de cridar alló de: No te enteras, Junqueras.

#10 Pupy, Montgat, 24/02/2012 - 00:56

És extrany. Set comentaris deixant al Junqueras al seu lloc, i un munt de vots negatius. Ningú no pot escriure alguna cosa bona d'aquest home? No, es veu que no.

#10.1 Candide, cataloniawatch.blogspot.com, 24/02/2012 - 11:40

Jo he escrit molt positivament del que diu Junqueras, perquè és tan divertit.

http://cataloniawatch.blogsp ot.com/2012/02/funny-folks-no- 7-oriol-junqueras-and.html

#9 Josep, Lleida, 24/02/2012 - 00:10

Si un empresari no és independentista o té interessos a la metropoli i és beneficia de l'expoli que patim la resta, o simplement és un imbècil que no veu que el mercat és el món i no l'espanya cutre i canyi apunt de ser intervinguda.

#9.1 desde luego, vielha, 24/02/2012 - 09:55

loque no es el mercado es una región decadente y paleta como la que tu y tus amigos indepes sosteneis, Si alguien esta a punto deser intervenida es Cataluña, pues sus bonos estan a la altura de bonos basura. Lee un poco y enterate chavalin