Economia · 5 de Setembre de 2017. 18:44h.

Junqueras no pagava a la Hisenda catalana

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va continuar pagant a l’Agència Tributària espanyola

Junqueras no pagava a la Hisenda catalana

Junqueras i Montoro, en una imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, quan era alcalde el vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, no pagava els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya, segons va informar llavors ’La Vanguardia’. El consistori al·legava “problemes tècnics”, malgrat que l’any 2013 es va adherir a l’Associació de Municipis per la Independència i va adquirir el compromís de pagar els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC).

L’ajuntament de Sant Vicenç dels Horts assegurava que “té la intenció” de pagar a l’ATC, però que no ho ha feia per “evitar un possible problema legal”, ja que ningú els assegurava que els diners -després de passar per la Hisenda catalana- “arribés a temps” a l’Agència Estatal de l’Administració Tributària (AEAT).

El Ministeri d’Hisenda va avisar aquest dilluns a través d’un comunicat que tributar a l’Agència Catalana pot ser “delicte”. “La normativa estableix que els deures de presentar les declaracions i de pagar els deutes tributaris només es donen per complerts si es realitzen en l’Administració Tributària competent. Si es presenten davant d’una altra Administració, les declaracions es donarà per no presentades i els deutes per no pagats”, adverteix el ministeri.

19 Comentaris

Publicitat
#14 Sergi, Barcelona, 06/09/2017 - 16:42

Normal, un clasico de la politica y de los politicos, ellos nos dicen lo que tenemos que hacer pero ellos evidentemente luego hacen otra cosa. Sencillamente, yo cuando hablan no hago ni caso, mienten mas que hablan.

#13 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 06/09/2017 - 10:00

Al menos los dirigentes de JuntsPel3% muestran una coherencia que pocos tienen.
Junqueras no Pagaba a la Hacienda Catalana y cuando Puigdemont residía en Girona estaba en búsqueda por el ayuntamiento por negarse a pagar impuestos. No regularizó su deuda hasta antes de ser alcalde de ese mismo ayuntamiento.

#12 Mayor Dundee, Coll de la Marrana, 06/09/2017 - 01:08

Aqui ningú es tonto fins que es demostri el contrari. La patria es una cosa... la cartera una altra. Res de nou sota el sol.

#11 M, Sabadell, 05/09/2017 - 23:42

Consejos vendo, que para mi no tengo.
Que paguen a la agencia catalana todos los pringados que se crean el "patufet" de la independencia, así serán una avanzadilla para ver que pasa.

#10 ., ., 05/09/2017 - 22:53

A su favor hay que decir,que siempre lo ha reconocido y no ha presumido de que no lo harìa.