Publicitat
Economia · 9 de Juny de 2009. 16:10h.

Joan Castells substitueix Rafael Español a La Seda

Diversos membres del consell van exigir la dimissió del fins ara president

Joan Castells substitueix Rafael Español a La Seda

Joan Castells, nou president de La Seda

Joan Castells, president de la mútua Fiatc, substituirà Rafael Español a la presidència de La Seda de Barcelona. Español ha presentat la seva dimissió en la reunió del consell que s'ha celebrat aquest dimarts, i continuarà com a conseller. Español ha presentat la seva renúncia, a causa de la desconfiança cap a la seva gestió mostrada pels principals accionistes de La Seda.

Castells li substitueix com president en funcions i el seu càrrec serà provisional en espera que la situació de l'empresa s'estabilitzi i aconsegueixi el capital suficient per continuar funcionant.

Els problemes financers a l'empresa química La Seda de Barcelona van originat una guerra interna, i diversos consellers van exigir revocar els comptes de 2008 i la dimissió del president de la companyia, Rafael Español.

Aquests consellers es van negat a firmar els comptes del passat exercici i la firma auditora Horwarth no ha conclòs el seu informe per faltar alguns documents, encara que assegura que estarà acabat en breu. Davant d'aquesta situació, la Comissió Nacional del Mercat de Valors va decidir suspendre la contractació de l'empresa fins que la firma auditora presenti el seu informe del passat exercici.

En aquests moments, La Seda té un capital de 626,87 milions d'euros i arrossega un endeutament d'uns 640 milions d'euros. D'aquest deute, 600 milions corresponen a un crèdit sindicat, que pretén refinançar, encara que té problemes, perquè no ha complert alguns punts que havia pactat. El 2008 va perdre 368 milions d'euros i ara haurà de presentar un un pla de viabilitat per poder refinançar el crèdit.

Al marc d'aquesta polèmica interna, un dels accionistes, Imatosgil Investimentos, va desmentir que pretengui prendre el control de l'empresa, en la qual posseeix el 12,41%. De la seva banda, Liquidambar, (societat de Caja Duero, CAM, Unicaja i Sa Nostra, entre d'altres), representada al consell per Francisco Javier Sáiz, responsable de riscs de Caja Castilla-La Mancha; Caixa Capital Sociedade de Capital Risc; Inverland Dulce, representada por Carlos Gila Lorenzo, i Oman Oil Holdings Spain van demanar una reunió del consell per analitzar la situació i exigir la dimissió d'Español.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat