Publicitat
Economia · 22 de Maig de 2012. 23:13h.

Javier Godó guanya pes a 'la Caixa'

L'exconseller d'Economia Francesc Homs entra al consell d'administració

Javier Godó guanya pes a 'la Caixa'

Imatge de Javier Godó a l'edifici del seu grup editor a Barcelona

L'editor del diari La Vanguardia, Javier Godó, ha estat designat vicepresident segon del consell d'administració del grup la Caixa, durant la reunió de l'assemblea general de l'entitat, celebrada aquest dimarts a Barcelona. Isidre Fainé n'és el president i Salvador Gabarró el vicepresident primer.

D'altra banda, l'exconseller d'Economia de la Generalitat Francesc Homs ha entrat al consell d'administració, mentre que el president de la CEOE, Joan Rosell, serà membre de l'assemblea, que s'ha renovat parcialment.

En concret, s'ha renovat el 50% de l'assemblea, formada per 160 representants, i s'han actualitzat el consell d'administració i les comissions per cobrir les vacants per la finalització de mandats en aplicació de la llei catalana de caixes d'estalvis.

El consell d'administració de CaixaBank, per la seva banda, ha acordat flexibilitzar i donar més marge de temps als clients que tenien participacions preferents per convertir les seves obligacions subordinades en accions del banc, i també ha decidit augmentar l'interès que perceben per aquests títols.

També s'ha acordat aprovar la integració de Caja Cívica a CaixaBank, i el consell de Caja Navarra, que lidera Banca Cívica, ha pres el mateix acord.

Durant la sessió s'ha informat que el grup la Caixa ha obtingut el primer trimestre un benefici net atribuït de 79 milions d'euros, un 76% menys que el 2011, després que el banc a través del qual opera, CaixaBank, provisionés de cop els 2.436 milions que li exigeix el primer decret de la reforma financera.

Mentre se celebrava l'assemblea, al voltant de 300 indignats s'han concentrat davant la seu central de la Caixa per protagonitzar una cassolada contra els qui consideren els responsables de la crisi.

Els Mossos d'Esquadra han acordonat la seu de l'entitat amb tanques i furgonetes policials, cosa que ha generat algunes escenes de tensió amb els manifestants. Encara no hi ha hagut cap càrrega policial; s'han produït empentes i crits.

Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#15 Onofre, La Fullaca(Osona), 24/05/2012 - 12:54

Jo,pobre i vell pagés,encara tinc un xic de memòria i he vist als Godó monarquics,republicans,,falangistes,franquistes,Ucedistes,socialistes,convergents i ara "Caixistes"....Cada día agafo la Vanguardia(de franc) com si comprés el TBO

#14 VTF, BCN, 23/05/2012 - 16:11

Més aviat...: "la Caixa guanya pes a La Vanguardia"

#13 Ramon, Barcelona, 23/05/2012 - 12:49

CiU i su CiA de la Caixa i Abertis... només hi mancava La Vanguardia Española, ara sí que hi són tots i totes. (Israelita Rahola, va, guapa, demà fes la glosa d'un esdeveniment tan històric, ni que sigui cobrant-la doble, la calumnia, perdó, rectifico, volia dir dir la columna).

#12 Gerard, Barna, 23/05/2012 - 12:29

És tan emocionant veure la família unida! Si alguna cosa positiva tenen aquests temps convulsos és que s'han acabat les ambigüitats, cadascú es posiciona tal i com és i on vol ser.

#11 Almogàver , La Sagrera , 23/05/2012 - 11:22

Javier Godó, alies El Conde, Premi dels Antics Alumnes d'ESADE2003, pròcer i pare de la patria, el de les vanguardies de numero inexistent: les de la guerra amb l'empresa col.lectivitzada, és un responsable més de que els vellets no disposin del seus estalvis, dels pillatges de les autopistes, etc.