Publicitat
Economia · 5 de Desembre de 2012. 10:27h.

Isidre Fainé rep a Nova York el premi “Business Leader of the Year”

Isidre Fainé, president de CaixaBank, de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, va rebre ahir, durant una gala celebrada a Nova York, el premi “Business Leader of the Year” (Líder Empresarial de l’Any), que concedeix la Cambra de Comerç Espanya-Estats Units. El premi distingeix els directius que hagin fet una contribució significativa al creixement econòmic d’Espanya o dels Estats Units i a la millora de les relacions empresarials entre ambdós països.

A l’acte de lliurament del premi, hi van assistir més de tres-cents representants, tant dels Estats Units com de l’Estat espanyol, del món de les finances, l’empresa, la política, la cultura i de organitzacions benèfiques i socials.
El president de la Cambra de Comerç Espanya-Estats Units, Xavier Ruiz Coloma, va destacar l’èxit del Grup ”la Caixa” i va remarcar que “ha estat possible gràcies a la visió, el coratge, el lideratge i la integritat d’Isidre Fainé”.

La Cambra de Comerç va voler reconèixer així la “important tasca de lideratge i el sentit d’anticipació” que ha mostrat Isidre Fainé al capdavant de CaixaBank, creant un banc i traient-lo a borsa per adaptar-se a les actuals i complexes circumstàncies, com també un “provat compromís amb la societat” en la gestió de l’Obra Social ”la Caixa”, la contribució de la qual fa que sigui “campiona mundial en responsabilitat social”.

A través de l’Obra Social, el Grup ”la Caixa” finança i manté activitats de caràcter social, educatiu, cultural i científic, amb un pressupost anual de 500 milions d’euros, cosa que la converteix en una de les fundacions més importants del món. A més, duu a terme activitats de cooperació internacional en més de 30 països.

Fortaleses d’Espanya per a la recuperació econòmica

Isidre Fainé va agrair el premi i va assenyalar que suposa un “nou estímul” per enfortir el “compromís de servei de CaixaBank amb els clients individuals, amb les empreses i amb tota la societat en general”.

Fainé va expressar una “ferma convicció” que Espanya es “recuperarà aviat” d’aquesta crisi econòmica, gràcies a les seves fortaleses i als seus actius, i “al fet d’haver après les lliçons crucials d’aquesta dura etapa”. Així, va comentar, els anys vinents Espanya serà “un país millor”, que “tornarà a tenir un paper principal en l’economia mundial”.

Entre les “fortaleses i actius” d’Espanya, Fainé va esmentar la “situació geogràfica privilegiada”, “el capital humà i empresarial” i “el posicionament en els sectors tecnològics superiors”, reconeguts mundialment. Així mateix, va subratllar diversos signes de millora en l’economia espanyola, com ara “la tendència alcista del sector exportador, la significativa recuperació en termes de competitivitat, l’ajustament del dèficit exterior de la balança comercial, la dura reestructuració bancària que s’està fent i les mesures per reduir el dèficit públic”.

Fainé va destacar que CaixaBank té inversions en empreses de primer nivell (Telefónica, Repsol, Gas Natural o Abertis) per un valor de 15.000 milions d’euros, “la qual cosa li permet participar en els processos de presa de decisions, amb l’objectiu d’atreure i mantenir talent i coneixement a casa nostra, generar riquesa i llocs de treball”.


Un lideratge compromès i amb visió global

El president de CaixaBank va voler fer una crida al que considera que ha de ser l’autèntic lideratge en moments de crisi: “un lideratge modern, amb visió global i compromès a fer un món millor avui, i més pròsper i prometedor demà”. Fainé va sol·licitar de tots els presents la implicació a l’hora de construir-ho sobre unes bases de “justícia i seny, guiats per la saviesa i el consell, exercint la sagacitat i la precaució i inspirats pel coratge i l’acció”.

Fainé va demanar, a més, “no deixar-se vèncer per la frustració i el pessimisme de la crisi econòmica que afecta alguns països”. I hi va afegir: “ni la complexitat de la situació, ni la gravetat del moment, ni la fragilitat d’algunes economies no ens han d’impedir fer un bon ús dels avantatges competitius que tenim a la nostra disposició”.

El president de CaixaBank va manifestar que, ara més que mai, “hem de mantenir el nostre punt de vista, i això vol dir fer, per un moment, un pas enrere davant de les adversitats, examinar i reconsiderar les nostres estratègies, fer una anàlisi en profunditat dels nostres fonaments i destacar les nostres fortaleses com a empresa, però també com a país”.          

Isidre Fainé va recordar que l’entitat reinverteix en projectes socials el 25% dels beneficis en el mateix país o territori on desenvolupa l’activitat empresarial i financera. La Fundació ”la Caixa”, dins del seu compromís amb l’educació com a font d’oportunitats, té un programa de beques per a estudiants gràcies al qual 1.300 joves graduats espanyols han pogut estudiar en universitats de prestigi dels Estats Untis, com Harvard, el MIT i Columbia, a Nova York.

Sobre la Cambra de Comerç Espanya-Estats Units 

Fundada a Nova York el 1959, la Cambra de Comerç Espanya-Estats Units impulsa les relacions econòmiques entre els dos països i ha esdevingut una de les organitzacions transatlàntiques de negocis més importants. La Cambra és una institució privada sense ànim de lucre que fomenta el comerç i la inversió bilateral. Representa els interessos d’empreses que han establert, o estan interessades a establir, relacions comercials i empresarials entre Espanya i els Estats Units.    

La Cambra ofereix un ampli rang de serveis als seus membres i proporciona un fòrum de discussió en el qual tant empreses espanyoles als Estats Units com empreses americanes amb interès en el mercat espanyol poden intercanviar idees i informació i buscar interessos i oportunitats que els beneficiïn mútuament.      


Sobre CaixaBank

El Grup CaixaBank s’orienta cap a un model de banca universal amb vocació de prestar un servei personalitzat, de qualitat, innovador i adaptat a les necessitats de la seva gran base de més de 13 milions de clients. La forta activitat comercial dels empleats (26.728), a través de l’extensa xarxa d’oficines (6.600), on s’estableix el nucli bàsic de relació amb el client, es complementa amb un sistema eficient i tecnològicament capdavanter de distribució multicanal.

CaixaBank gestiona un volum total de negoci bancari que puja a més de 526.528 milions d’euros, el 30 de setembre de 2012, amb uns recursos totals de clients de 295.774 milions d’euros.  
 
L’entitat presidida per Isidre Fainé, el conseller delegat de la qual és Joan Maria Nin, ha consolidat el lideratge en banca minorista, gràcies a la intensa activitat comercial, a la gestió anticipada i adequada dels riscos i al continuat esforç en innovació.       

Isidre Fainé és doctor en Ciències Econòmiques, ISMP en Business Administration per la Universitat de Harvard i diplomat en Alta Direcció per l’IESE. És, a més, acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres, i de la Reial Acadèmia de Doctors. Actualment, Isidre Fainé és president de ”la Caixa”, de CaixaBank, de Criteria CaixaHolding i de la Fundació ”la Caixa”. Ocupa la presidència de la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis (CECA), és vicepresident d’European Savings Banks Group (ESBG) i membre titular de la Comissió Gestora del Fons de Garantia de Dipòsits en Caixes d’Estalvis. Així mateix, és vicepresident de Telefónica, Abertis, Repsol i la Societat General d’Aigües de Barcelona. És conseller de The Bank of East Asia i de BPI, i president de la Confederació Espanyola de Directius i Executius (CEDE), del Capítol Espanyol del Club de Roma i del Cercle Financer. També és vicepresident d’IPEMED, Institut de Prospective Économique du Monde Méditerranéen.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat