Publicitat
Economia · 8 de Juliol de 2010. 22:13h.

Irregularitats a Caixa Girona

Haurien estat detectades per la inspecció de la Generalitat

Irregularitats a Caixa Girona

Una sucursal de Caixa Girona

La Generalitat hauria detectat irregularitats a la inspecció de l'estiu passat a Caixa Girona i la seva obra social, segons ha informat El Periódico. El Departament d'Economia ha confirmat una inspecció rutinària en el marc de les obligacions de la Generalitat com a tutora de les obres socials de les caixes catalanes.

Segons el diari, diversos alts càrrecs presentaven descoberts en comptes d'estalvis durant llargs períodes o que l'expresident de la caixa Arcadi Calzada hauria venut obres d'art de la seva galeria a l'entitat. Caixa Girona ha de presentar al·legacions per respondre a les suposades irregularitats.

S'afegeix que la inspecció duta a terme per la direcció de política financera i assegurances de la Generalitat el juliol del 2009 va afectar les àrees de crèdits, operacions d'alts càrrecs de l'entitat i obra social durant l'època en què l'entitat estava presidida per Arcadi Calzada.

En aquest sentit, l'acta de la inspecció denunciaria descoberts en comptes corrents d'alts càrrecs de l'entitat com l'exvicepresident Max Marcó, o dels vocals del consell d'administració de l'entitat el 2009, Jaume Torramadé, exalcalde de Salt per Unió Democràtica de Catalunya. Torramadé segueix a l'entitat, mentre que Vázquez va abandonar el seu càrrec el 2009.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat