Publicitat
Economia · 16 de Juny de 2011. 18:36h.

Investiguen als Botín per presumpte frau fiscal

L'Audiència Nacional admet una denúncia la fiscalia anticorrupció contra dotze membres de la família

Investiguen als Botín per presumpte frau fiscal

Emilio Botín (esquerra) i el seu germà Jaime, en dues imatges d'arxiu

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha admès a tràmit una denúncia presentada per la Fiscalia Anticorrupció contra el president del Banc Santander, Emilio Botín, el seu germà Jaime i els seus respectius cinc fills -en total dotze persones-, per la presumpta comissió de delictes contra la hisenda pública i falsedat documental.

Els fets denunciats es remunten al 24 de maig del 2010, quan les autoritats fiscals franceses van informar a l'Agència Estatal de l'Administració Tributària sobre una sèrie de clients espanyols de l'entitat bancària HSBC Private Bank Suisse amb fons en determinats comptes al banc suís.

Segons l'agència, aquests clients no havien presentat les autoliquidacions de l'IRPF i de l'impost sobre el patrimoni dels exercicis del 2005 al 2009. Entre aquests clients hi havia Emilio Botín, el seu germà Jaime i els fills de tots dos.

De confirmar-se la seva culpabilitat, podrien enfrontar-se a penes d'entre un i quatre anys de presó i perdre el requisit d'honorabilitat per a dirigir entitats de crèdit. També podrien haver de fer front a una multa fins a sis vegades superior a la quantitat defraudada.

A petició d'Hisenda, els dotze membres de la família Botín van procedir a regularitzar la seva situació fiscal presentant declaracions complementaries amb les rendes de les quals n'eren titulars.

Els denunciats han satisfet el pagament d'impostos dels interessos generats pels comptes bancaris en el període requerit (2005-2009), però no han pogut demostrar documentalment la procedència dels fons dipositats als mateixos.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat