Publicitat
Economia · 28 de Novembre de 2012. 23:01h.

Intercanvi 'on line' de roba infantil de segona mà

La plataforma Trastus.com vesteix els petits a baix cost

Intercanvi 'on line' de roba infantil de segona mà

Els socis de Trastus.com amb el premi de finalistes del programa EmprenedorXII Digital

Trastus.com és una plataforma digital creada per quatre emprenedors, que organitza i coordina l'intercanvi de roba per a nadons i nens que es troba en bon estat, a baix cost, i que ha quedat sense utilitat a conseqüència del creixement dels petits. És un cas d'èxit nascut del programa EmprendedorXXIDigital, de Barcelona Activa, després de ser finalista del premi que concedeix el programa en reconeixement al seu potencial de creixement.

Aquest programa, que té actualment obert el període d'inscripció de la seva nova edició, es planteja de manera complementària al servei d'assessorament i formació per a emprenedors de Barcelona Activa. Impulsa un seguit d'actuacions específiques dirigides a col·lectius concrets -com els majors de 40 anys o els joves-, que volen crear una empresa, o bé a posar en marxa un negoci en un sector estratègic.

En aquest marc, s'ofereix als participants formació executiva sobre creació i gestió d'empreses, desenvolupament d'habilitats emprenedores i assessorament per a l'elaboració del pla d'empresa. A més, també es faciliten les vies d'accés finançament i, en paral·lel, s'organitzen accions de networking entre emprenedors i empreses, amb el propòsit d'establir contactes i ampliar el potencial mercat de negoci.

Laia Malaret, directora de Trastus.com i un dels quatre socis creadors de l'empresa, ha manifestat a e-notícies que "després d'un any treballant per a la creació de la companyia, hem començat l'activitat el 15 de setembre". Afegeix que "és una idea pionera, que actua a l'àmbit territorial de tot l'Estat espanyol", i que "hem pogut crear l'empresa amb aportacions financeres pròpies, amb un crèdit de l'Empresa Nacional d'Innovació del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, per finançar projectes innovadors, i el suport i l'assessorament de Barcelona Activa".

"L'intercanvi", explica, "s'organitza mitjançant la web, a la qual l'usuari, quan s'ha registrat, col·loca dins d'unes caixes virtuals fotos amb la roba que posa a disposició d'altres usuaris de la plataforma digital". Malaret especifica que "també es posen unes dades bàsiques, com a tipus de roba, nombre d'articles, color, temporada o talla, que serveixen als altres usuaris per realitzar la seva elecció".

Afegeix que "quan un altre usuari tria una caixa concreta, nosaltres avisem l'usuari que l'ha posat a la plataforma, perquè ens comuniqui els horaris més adequats per a realitzar la recollida". La directora de Trastus.com aclareix que "nosaltres ens encarreguem de tota la logística, com el transport i el subministrament de caixes no virtuals, sinó reals, per les quals es paga una tarifa, per al transport de la roba".

Així mateix, afirma que "òbviament, som una empresa, però també som pares i mares joves amb nens petits, que coneixem les necessitats i els problemes relacionats amb ells. Per això, mitjançant aquesta plataforma, facilitem el subministrament d'articles a un cost acceptable, donant així utilitat a una roba que està fora d'ús i, en la majoria dels casos, pràcticament nova. Som una empresa", precisa, "que proporciona un servei molt útil".

"A més", indica, "en aquests temps de crisi econòmica, augmenta la utilitat d'aquesta plataforma digital, perquè serveix d'ajuda, amb preus molt baixos, i en aquest sentit, som una empresa amb un alt contingut solidari i ecològic", ressaltant el fet que "reutilitzem i allarguem la vida de productes amb poc ús". Destaca també que "treballem per solucionar problemes a gent que són com a nosaltres, que tenen les mateixes inquietuds que nosaltres, i aquesta és la base la nostra actuació".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat