Publicitat
Economia · 29 de Juliol de 2013. 16:16h.

Indirectes a Caixa Catalunya

L'exdirector general diu que ell no va ser "fitxat a cop de talonari ni per cap caçatalents"

Indirectes a Caixa Catalunya

Loza, aquest dilluns al Parlament

Josep Maria Loza, exdirector general de Caixa Catalunya entre 1998 i 2008, s'ha referit a Adolf Todó -el seu substitut que va arribar de la mà de Narcís Serra- quan ha assegurat que ell no va ser "fitxat a cop de talonari ni per cap caçatalents".

També ha assegurat aquest dilluns al Parlament que sempre va actuar "d'acord a la normativa i al supervisor", després que d'altres participants en anteriors compareixences l'haguessin assenyalat com a gran culpable dels mals de l'entitat financera. De fet, Todó va imputar-li "el 95% de responsabilitat".

"No crec que es pugui fixar ni avaluar en percentatges la responsabilitat. Una altra cosa és si s'hagués actuat d'una forma manifestament fraudulenta, i aquest no és el cas", ha comentat Loza, el qual ha volgut deixar clar que ell no va ser un fitxatge sinó que ja formava part de l'estructura directiva quan va arribar a la direcció general de Caixa Catalunya.

Amb aquestes paraules, doncs, ha fet referència a Adolf Todó, el qual sí va arribar a l'entitat financera de la mà de Narcís Serra. Loza, en efecte, va renunciar al seu càrrec per diferències amb Serra. En aquest sentit, ha dit que quan va assumir la direcció el 1998 coneixia els problemes de l'entitat, i en van aparèixer altres nous que es van intentar solucionar "de la millor manera possible i amb el suport dels òrgans de govern".

També ha defensat que l'entitat tenia una bona política de riscos, i ha recordat que el Banc d'Espanya era l'encarregat de fixar els límits: "A toro passat, pot semblar que aquests límits poden ser insuficients o molt baixos, però van ser respectats escrupolosament. Si algú hagués vist el tsunami que s'acostava, els límits s'haguessin canviat".

D'altra banda, sobre la indemnització de més de 10 milions d'euros que va cobrar en marxar de Caixa Catalunya, ha matisat que "no vaig demanar indemnització, però vaig dir que el meu contracte s'havia de tancar. Sí que vaig demanar rescatar la part de la pòlissa d'assegurances de directius. Vaig interpretar que era com una prejubilació".

Preguntat sobre si s'ha plantejat retornar els diners, ha comentat que "és una possibilitat". "Però ho farà o no", ha preguntat José Antonio Coto, del PPC, durant la compareixença d'aquest dilluns, i Loza ha replicat que "ja ho veuré".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 EL QUE S'HA DE FER, bcn, 30/07/2013 - 16:34

proposo que els embarguin les pensions vitalicies a tots, tornin els 10 mil.lions d'euros d'ndemnització i tots els carrecs bancaris del periode FOSC paguin una multa de mil.lions d'euros en conjunt ò se'ls embarguin els bens. ÉS LA ÚNICA MANERA. I QUE ELS DINERS SERVEIXIN PER A REPARAR DESNONATS

#3 Jordi, Teià, 30/07/2013 - 00:38

Loza era (i és) un bon home. Potser l'últim banquer honrat que ha vist mai el país. Treballador i professional com pocs. És una llàstima que se'l posi dins el mateix sac del sicari que el va substituïr.

#1 Núria, Vallès Occidental, 29/07/2013 - 19:20

El dia que es faci la Comissió Rogatòria (es farà algun dia?) sobre la responsabilitat de Jordi Pujol en la desaparició de Banca Catalana i la ruïna de centenars de milers de famílies de CAT, les "ganivetades" serà poc. Caldrà demanar ajut als israelís amb les seves bombes de fòsfor.

#1.1 Laura, Barcelona, 30/07/2013 - 08:49

Núria, et recordo el tema Banca Catalana es va tancar judicialment i per tant Jordi Pujol no és culpable de res. Em sap greu però acceptes el sistema judicial o no l'acceptes.

#1.2 Núria, Vallès Occidental, 30/07/2013 - 14:03

Es va tancar i enterrar, Laura?... a on, a Andorra, Luxemburg, Suïssa, Liechtenstein, els Estats Units, Panamà, Mèxic, Argentina, Brasil, les illes Caiman, Guernsey, Mònaco i Gabon?.