Publicitat

Totes les administracions donen suport a la candidatura de Barcelona per acollir l’Agència Europea de Medicaments

Independència?

Imatge dels assitents (foto: Pepe Molina / Barcelona Global )

El Govern espanyol, la Generalitat i l’Ajuntament s’han unit aquest dilluns amb 300 personalitats de la societat civil per reclamar la iniciativa que han posat en marxa les tres administracions perquè Barcelona es converteixi en la seu de l’Agència Europea de Medicaments. Ho han fet en un acte celebrat al paranimf de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona i que ha comptat amb la presència de 300 persones.

La ministra Dolors Montserrat, el conseller de Salut, Antoni Comín, i el tinent d'alcalde Jaume Collboni han assistit a la trobada. També ho han fet el delegat del Govern espanyol per a la Zona Franca, Jordi Cornet; el director general de Fira, Constantí Serrallonga; el director de Turisme de Barcelona, Jordi Williams Carnes; el director de la Cambra de Comerç de Barcelona, Xavier Carbonell i el director del Cercle d'Economia, Jordi Alberich.

L’acte ha estat organitzat per Barcelona Global. L’actor Josep Maria Pou ha estat l'encarregat de llegir el manifest que ha començat destacant: "Barcelona vol ser la nova seu de l'Agència Europea de Medicaments”. Després de la lectura del document, Pou ha lliurat el manuscrit original amb les primeres firmes de suport que han fet entitats, organitzacions, universitats i col·legis professionals.

A més de la lectura del manifest, sis representants de la societat civil han participat en un col·loqui sobre l'EMA i Barcelona: Gonzalo Rodés, president de Barcelona Global; el doctor Joan Massagué, director de l'Sloan Kettering Institute a Nova York i president del Comitè científic internacional de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRBB); l'investigador Bonaventura Clotet, director de l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona; Jordi Ramentol, conseller delegat de Ferrer i vicepresident de Farmaindustria; Margarita Arboix, rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona; i Maria Jaureguízar, directora gerent de la Fundació Vet + i.

L’acte també ha comptat amb la presència d’empresaris com Jordi Gual, president de CaixaBank; Salvador Alemany, president d'Abertis; Jorge Gallardo, president d'Almirall; Jesús Acebillo president de Novartis Espanya i de Farmaindustria; i Antoni Esteve, director d'Esteve. A més, han assistit representants del món de la ciència com Lluís Serrano, director del Centre de Regulació Genòmica (CRG); Josep Maria Tabernero, director de la Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO); Joan Guinovart i el director de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRBB); Andreu Mas-Colell, director del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST); i Jordi Camí, director del Parc de Recerca Biomèdica. També l'ambaixador d'Espanya davant la Unió Europea Pau García- Berdoy.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Mesetario, Meseta, 21/07/2017 - 16:25

En la UE ya conocen el nivel intelectual del vicepresi y más probable próximo presi AUTÓNOMICO catalán, Junqueras, desde que le oyeron en Bruselas.
La AMD puede ir a Barcelona porque Barcelona no se va a ir de España, por lo que seguirá en la UE

#7 botifler1914, Sinitaca, 27/06/2017 - 12:11

Que celebraban el día del orgullo gay?

#6 manuel, Barcelona (España), 27/06/2017 - 10:01

Si la concesión de la EMA depende del nivel de etiqueta en el vestir del Conseller de Salut de la Generalitat la perdemos seguro. Penoso que un representante político vaya a un acto de este de esta guisa. Una cosa es ir de copas y otra es acudir a un acto institucional. Adolescencia pura y dura. Y con estos quieren montar un PAIS. Ja.

#5 arm, figueres, 27/06/2017 - 09:26

pero si el dia 2-10-2017 serem independents i fora de la UE, no entenc com presentan la candidatura junts el PP ,comin, l ajuntament, etc

#4 Cat Show 3%, Bcn, 27/06/2017 - 00:22

La independencia es imposible, seguir robando desde el Pdecat y erc es muy posible.