Publicitat
Economia · 4 de Novembre de 2010. 20:35h.

Impuls per convertir El Prat en un 'hub'

Star Alliance creu que Barcelona i Madrid poden conviure com a centres de connexions intercontinentals

Impuls per convertir El Prat en un 'hub'

Jaan Albrecht, president de Star Alliance

Una de les principals aliances d'aerolínies del món, Star Alliance, està convençuda que els aeroports de Barcelona i Madrid poden conviure tranquil·lament com a centres de connexions intercontinentals. El seu president, Jaan Albrecht, ho ha dit en un esmorzar del Fòrum Europa - Tribuna Catalunya que s'ha fet a Barcelona, i on ha assegurat que treballarà per aconseguir que Barcelona sigui un hub.

Albrecht ha afegit que l'aeroport del Prat ha d'acabar tenint l'etiqueta d'aeroport intercontinental, i que s'ha de fugir del baix cost. "Barcelona té la infraestructura, la T1; una aerolínia, Spanair; el trànsit necessari, i una societat civil que li dóna suport per convertir-se definitivament en un autèntic hub".

En aquest sentit, Albrecht, ha manifestat que s'han de sumar esforços per evitar que totes les connexions internacionals passin només per Madrid. "Hem d'evitar que Espanya s'entregui al grup d'Iberia. Seria una posició de monopoli que afectaria els passatgers", ha assegurat. Pel que fa a les aerolínies de baix cost, Albrecht ha afegit que cal barallar-se per tenir l'etiqueta d'aeroport intercontinental i no de baixa categoria.

Star Alliance està integrada per 29 aerolínies, entre les quals Lufthansa, United Airlines i Spanair. Justament sobre l'aerolínia presidida per Ferran Soriano, ha dit que no descarten que alguna aerolínia de l'aliança pugui participar d'"alguna manera" en Spanair.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat