Economia · 28 de Maig de 2020. 14:38h.

Impotència amb Nissan

Pere Aragonès: "L'empresa no pot marxar simplement sense més"

Impotència amb Nissan

El president de la Generalitat, Quim Torra, creu que la decisió de Nissan de tancar la planta de la Zona Franca de Barcelona es pot revertir i en roda de premsa ha afirmat que "no donem aquesta decisió com a definitiva en absolut". En aquest sentit, ha apel·lat a la unitat per tractar de revertir la decisió de la multinacional automobilística.

Torra, que ha comparegut conjuntament amb Pere Aragonès, Àngels Chacón i Chakir el Homrani; ha explicat que ha parlat amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i que s'han "compromès a activar tots els mecanismes i iniciatives possibles per resoldre el greu problema". "Cal que totes les administracions treballem unides", ha insistit.

El vicepresident Pere Aragonès ha reiterat que "comptem que totes les administracions s'hi abocaran, també el Govern de l'Estat" i ha advertit que "amb el futur de Nissan ens hi juguem molt". "L'empresa no pot marxar simplement sense més. Cal que s'assumeixi la responsabilitat per les persones i empreses que deixen enrere", ha subratllat.

D'altra banda, ha anunciat que posaran en marxa "una oficina tècnica" per fer un "seguiment de les propostes per tal de donar-hi resposta". "És el moment de sumar pels interessos de la continuïtat de Nissan", ha afegit.

La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, ha denunciat que el Govern s'ha sentit "menystingut" per la multinacional perquè "no hem tingut resposta a la proposta de competitivitat que vam presentar". "El que ens genera un malestar és el menysteniment als treballadors i a tot l'ecosistema vinculat a la indústria de l'automoció", ha sentenciat.

Finalment, Torra ha manifestat que el Govern "està al costat dels treballadors de Nissan i farà tot el que estigui a les nostres mans per evitar el tancament i per trobar sortides a la situació actual". De fet, el president de la Generalitat i els tres consellers tenen programada per aquesta tarda una reunió amb els representants dels treballadors de Nissan i amb sindicats i patronals.

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#45 Demetri, Barcelona, 29/05/2020 - 15:17

On s'amaga ara aquell vanitós amb deliris de grandesa?, el tal Mas Gavarró quan deia abans del cop d'octubre del 17 "les empreses faran cua per venir aqui". L'haurien de posar en una plaça publica i dir-li a la cara que les empreses faran cua per marxar! talment com les cinc mil que ja ho van fer i el dos unics bancs catalans. Ni oblit ni perdó

#44 Vlac, Barcelona, 29/05/2020 - 10:48

Si no fueras un indigente mental , sabrías que las multinacionales tienen pánico a la inseguridad jurídica .
Seguid con vuestro procés y seréis los caciques del erial !

#43 botifler1914, waterpus, 29/05/2020 - 09:57

Pere Aragonès: "L'empresa no pot marxar simplement sense més",,, no os preocupeis que se despedirán, otra cosa no, pero los japoneses educados lo son.

#42 Ojotuerto, Calafell.tab, 29/05/2020 - 06:08

Quién era el Vicepresident i Conseller d' Economía de la Generalitat de Catalunya ?? El senyor Oriol Junqueras ... ... ... No hay más preguntas, Senyoría

#41 Vlac, Barcelona, 29/05/2020 - 00:02

Pues Nissan se va a ir sin más, porque, sencillamente, sois unos incompetentes y no sabéis como reaccionar...