Economia · 19 de Novembre de 2008. 20:11h.

Huguet busca capital àrab per a Catalunya

Una ministra dels Emirats Àrabs actuarà como a intermediària

Huguet busca capital àrab per a Catalunya

Reunió del conseller Josep Huguet amb la ministra de Comerç Exterior dels Emirats Àrabs, Sheikha Lubna.

En el marc del viatge institucional als Emirats Àrabs Units, la ministra de comerç exterior, Sheikha Lubna, s’ha ofert a actuar com a intermediària davant les societats holdings creades pel Govern de Dubai per intentar aconseguir fons sobirans per a finançar projectes a Catalunya, segons un comunicat de la Generalitat.

Així ho ha fet saber al conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet durant la reunió que han mantingut aquest dimecres a Abu Dhabi, en la primera jornada del viatge de cinc dies als Emirats Àrabs Units. Lubna és la principal impulsora del creixement econòmic dels últims anys en aquest país del Golf Pèrsic amb reformes legislatives que han permès l’entrada de capital estranger en empreses del país. La condició és que el 51% del capital ha de continuar sent emiraití, a banda de determinades excepcions en zones franques.
 
Un dels temes que ha posat sobre la taula la ministra només començar la reunió i que, hores d’ara, està jugant en contra dels interessos empresarials mutus és la falta d’un vol directe entre Emirats Àrabs i Barcelona. En aquest sentit, la ministra ha destacat la necessitat d’establir vincles aeris amb l’Estat espanyol, un dels pocs països europeus amb qui no té vols directes, i ha confiat que aquest extrem es desencalli en breu.
 
En el transcurs de la reunió, tant la ministra com el conseller han coincidit a destacar la necessitat de trobar punts de col·laboració en l`àmbit del turisme de la salut, un sector altament emergent als Emirats Àrabs i on “Catalunya -ha dit el conseller Huguet- pot oferir professionals, tecnologia, experiència i empreses amb know how en aquest camp”. La ministra ha subratllat que aquest és un sector que pot generar d’altres oportunitats de negoci com ara en el camp de les infraestructures i que, per tant, hi ha “espai per créixer per a Catalunya”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat