Publicitat
Economia · 31 d'Agost de 2010. 17:50h.

Hereu promociona el Port de Barcelona a Xangai

Els ports del nord Europa concentren el 75% del tràfic provinent d'Àsia

El posicionament del Port de Barcelona com a via d’entrada dels productes asiàtics al mercat europeu ha estat l’argument central de la presentació conjunta que han ofert avui a la China Europe International Business School (CEIBS) de Xangai l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el president de l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB), Jordi Valls; i el director de Casa Àsia, Jesús Sanz.

Hereu ha valorat l’esforç inversor realitzat durant els darrers anys pel Port de Barcelona, tant en la seva relació amb la ciutat (Port Vell), com en les noves terminals especialitzades en càrrega i passatgers. “Tenir més infraestructures suposa més servei, major àmbit d’actuació, ampliació del hinterland i més eficàcia”, ha assenyalat l’alcalde, qui ha animat els empresaris xinesos a escollir el Port de Barcelona per entrar i sortir d’Europa. “Els hi asseguro que encertaran”, ha assegurat.

Davant d’un públic integrat principalment per directius del sector logístic xinès, el president Jordi Valls ha recordat que l’actual mapa logístic europeu és “insostenible”: tot i que els ports del Mediterrani estan millor situats geogràficament per captar les mercaderies procedents d’Àsia, el ports del nord d’Europa manipulen avui el 75% d’aquest tràfic.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat