Publicitat
Economia · 17 de Novembre de 2008. 21:04h.

"Grup de treball" sobre Nissan

Els governs català i espanyol confien en el cotxe elèctric per al futur

"Grup de treball" sobre Nissan

Protesta de treballadors de Nissan

Els governs espanyol i català s'han compromès aquest dilluns a constituir abans del pròxim mes de desembre un "grup de treball" per abordar específicament la situació de Nissan a Catalunya, després que la multinacional hagi anunciat la seva intenció d'acomiadar 1.680 persones el pròxim any. Ambdues administracions han acordat també que la Generalitat participarà en un altre grup de treball format pel Govern espanyol i nou comunitats autònomes per analitzar quines són les infraestructures necessàries per a la implantació del cotxe elèctric a Espanya.

Aquests són els dos principals acords als quals han arribat els ministres d'Indústria i Treball, Miguel Sebastián i Celestino Corbacho, i els consellers catalans Josep Huguet i Mar Serna, en la reunió que han mantingut a Barcelona per parlar del futur del sector de l'automoció a Catalunya.

Coincidint amb aquest encontre, diversos centenars de treballadors de Nissan, segons els sindicats, s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per exigir a les administracions que rebutgin l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que ha presentat la multinacional japonesa.

Per la seva part, la diputada de CiU al Parlament i responsable de qüestions laborals, Meritxell Borràs, ha lamentat que la reunió entre la Generalitat i el Govern espanyol "arriba tard" i ha reclamat un pla específic industrial per a sectors com l'automoció, el tèxtil o l'alimentació.

Borràs ha demanat al govern de la Generalitat que "passi d'una vegada de les paraules a l'acció" i deixi de "mirar amb resignació com es destrueixen ocupacions|usos". Segons Borràs, la Generalitat "va a remolc de la situació en lloc d'intentar avançar-se als fets i poder reaccionar amb certa anticipació".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Kropotkin, Vic, 18/11/2008 - 10:21

Esta es una de las tragicas consecuencias del nazionanismo. Cuando hay problemas nadie se aclara y hay que constituir comisiones para aclararse. Nunca llegan a aclararse ni, por supuesto, a resolver nada. Pero el tiempo pasa y a ellos les basta con eso...