Publicitat
Economia · 22 d'Octubre de 2015. 17:04h.

Grífols prefereix Irlanda a Catalunya

L'empresa s'endú el principal negoci a Dublín

Grífols prefereix Irlanda a Catalunya

El President de Grífols, Víctor Grífols, amb Artur Mas al 2014

La multinacional catalana Grífols gestionarà des d’Irlanda la seva tresoreria a nivell global. Això significa que l’empresa pagarà gran part dels impostos en aquest país. La companyia també gestionarà des d’Irlanda la principal divisió del grup, la relacionada amb els medicaments derivats de plasma (la biociència), que aporta el 75% de la facturació.

L’anunci l’ha fet el vicepresident financer de Grífols, Alfredo Arroyo, que ha admès que la decisió s’ha pres per els avantatges fiscals i “l’estabilitat” d’Irlanda.  La companyia ha inaugurat avui un nou centre a Dublín que ha tingut un cost de 100 milions de dòlars (més de 84 milions d’euros).

El President de Grífols, Víctor Grífols, s’havia mostrat partidari de la consulta sobiranista. A l’abril del 2014 i durant la inauguració d’una planta a Parets del Vallès, es va adreçar a Artur Mas i el va animar a anar “cap endavant”. “Amb fermesa i determinació es pot anar molt lluny i això va per vostè, president, endavant, no s'arronsi”, va afegir, a més de remarcar que "quan una organització té un objectiu clar i una idea clara per al seu futur, no cal espantar-se per les crítiques que qüestionen l'estratègia o la raó de ser”.

Publicitat
Publicitat

84 Comentaris

Publicitat
#53 BEJOTA, BCN, 28/10/2015 - 18:57

La americana Pfizer alerta de una secesión: el 50% del sector farmacéutico está en Cataluña.

La compañía estadounidense no esconde su ?creciente preocupación? por el desafío soberanista de Artur Mas en Cataluña, poco después de que Obama reivindicara una España "fuerte y unida".

#52 Pope, BCN, 24/10/2015 - 20:17

Grífols lo que quiere son los beneficios fiscales de Irlanda. Todas las empresas hacen lo mismo y ante el dinero no hay política ni patria. El capital sólo quiere beneficios y si hay que ir a esclavizar al Vietnam allí van. Como decimos en catalán "la pela és la pela i el demés són punyetes"

#51 BCN-MAD, bcn, 23/10/2015 - 17:17

...ah ..osea que a Mas le han cambiado el puesto de trabajo, de Canada a Irlanda ,...bueno es mejor para el, asi aprendera ingles de verdad.... Irlanda Irlanda...,.y lo que es el Ulter, que es a donde nos queria llevar.

#49 aaron, Sant Celoni, 23/10/2015 - 14:00

Al Sr. Grifols le interesa una Cataluña provinciana donde poder tener su mansión rodeada de campos, pueblos bonitos donde pasear. Lo que sea de los ciudadanos Catalanes le es indiferente. Una Cataluña que progrese implica ruido, carreteras, stres, naves industriales etc. Nada bucólico desde luego..

#48 aaron, Sant Celoni, 23/10/2015 - 13:30

Del Sr. de Grifols que animó al MHP a seguir adelante con su parida, me cayo lo que pienso. Sus echos están ahí.