Publicitat
Economia · 7 de Juny de 2010. 19:11h.

Grifols conquesta Amèrica del nord

Compra Talecris, amb forta implantació als EUA i Canadà

Grifols conquesta Amèrica del nord

Víctor Grifols, president de Grifols

L'empresa catalana Grífols ha signat aquest dilluns l'acord per adquirir la nord-americana Talecris Biotherapeutics per un import de 2.800 milions d'euros (3.400 milions de dòlars). Segons ha comunicat la companyia farmacèutica-hospitalària a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, l'operació es durà a terme amb una oferta mixta d'efectius i accions de Grífols sense dret a vot de nova emissió.

Després de l'adquisició, Grifols es refermarà com a tercer productor de hemoderivats, per darrere de Baxter i CSL. L'oferta de Grifols per Telecris va dirigida a la totalitat de les accions d'aquesta companya -amb forta implantació als EUA i Canadà-, i el finançament d'aquesta operació està assegurada per un sindicat de bancs liderat per BBVA, Nomura, Deutsche Bank, BNP Paribas, HSBC i Morgan Stanley.

Abans de l'operació, Estats Units representava el 32% de la facturació de Grifols, amb dades de 2009, i després de la compra, es preveu que aquest mercat representi el 50% de les vendes del holding farmacèutic-hospitalari català. Canadà suposarà el 8%, la UE el 28% i la resta del món el 14%.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat