Publicitat
Economia · 16 de Juny de 2021. 16:24h.

Giró al·lega que necessita 22 mesos per fer els Pressupostos

El conseller prefereix "treballar per preparar bé els del 2022"

El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha manifestat que el Govern no presentarà uns Pressupostos per al 2021 perquè es necessiten 22 mesos per fer-los i ha defensat durant la sessió de control al Parlament que l'Executiu se centrarà a preparar els del 2022.

Giró ha dit que "l'elaboració i tramitació d'uns pressupostos requereixen una mitjana de 20 a 22 mesos per poder-los fer, treballar amb temps i portar-los al Parlament per a la seva aprovació" i ha afegit que "com us podeu imaginar això ens posaria al mes de novembre, i el cost d'oportunitat i el mateix sentit comú aconsella treballar per preparar bé els del 2022".

El titular d'Economia ha explicat que "això ho fem per una raó, ho fem perquè la llei de finances públiques i la mateixa llei de pressupostos permet una flexibilitat en situacions excepcionals com la que estem vivint que ens permet poder utilitzar tots els recursos que necessitem, en aquest cas del marge de dèficit de l'1,1 per cent".

Jaume Giró ho ha dit a pregunta del diputat de Junts Jordi Munell, que ha criticat el "soroll parlamentari d'alguns grups de l'oposició que insisteixen que en aquests moments ens poséssim a treballar des del Govern per elaborar un nou pressupost 2021 i sotmetre'l a l'aprovació del Parlament".

Finalment, Munell ha remarcat que "un pressupost que requeriria en aquests moments, al mes de juny, un treball i un esforç que pensem que es pot dedicar millor a treballar un bon pressupost 2022 i sobretot, sobretot, dedicar els esforços actuals d'aquest nou govern a pal·liar la situació d'emergència sanitària, econòmica i social que estem vivint després, o durant la pandèmia, i aquests mesos que encara queden".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Joanot, Barcelona, 28/06/2021 - 13:18

¿Pero quien ha puesto a este incompetente de conseller de economía? ¿De verdad que en Catalunya no hay nadie mejor? Cada dia alucino más. Así, este país no funcionara nunca.

#7 Lluis Gibernau, Girona, 17/06/2021 - 11:58

Pero si este tio no sabe de numeros, es de letras, es periodista !!!

Que coño hace de Conseller de la Generalitat? ... como siempre todo surrealista en Cataluña

#6 Pepe, Andorra, 16/06/2021 - 21:56

Q gracioso es el q daba las consignas en la Caixa, a toda la prensa, antes de la ley Fraga, las consignas las daba el ministro. Ahora son los directores de comunicación los de las consignas.

#5 Luigi., Barcino, 16/06/2021 - 18:17

Suerte que el Sr. Giró era uno de los "cerebros " de la Caixa.

#4 Alejandro , Santa Coloma de Gramanet, 16/06/2021 - 17:46

A ver si me salen las cuentas en menos de 22meses si estamos a mitad del 21 y necesita 22 meses nos vamos casi a mitad del 23 entre que se presentan y las alegaciones igual lo pueden aprobar cuando acabada la legislatura den fecha para las próximas autonómicas, día arriba día abajo