Publicitat
Economia · 12 de Novembre de 2008. 19:01h.

Gazprom podria ser el primer accionista de Repsol YPF

L'empresa russa analitza la compra del 20% de Sacyr en la petroliera espanyola

Gazprom podria ser el primer accionista de Repsol YPF

Logo de Gazprom

El vicepresident del Govern de la Federació de Rússia, Alexander Zhukov, ha dit que Gazprom està interessada en adquirir la participació del 20% que té Sacyr Vallehermoso a Repsol YPF. "Gazprom està estudiant en aquest moment la possibilitat de comprar un 20% de Repsol que ha estat posat en venda per Sacyr", ha afirmat Zhukov en roda de premsa amb motiu de la sessió plenària de la comissió mixta intergovernamental hispà-russa de cooperació econòmica i industrial.

Ha agregat que hi ha altres possibles projectes de col·laboració entre empreses d'ambdós països a través de Gazprom amb Repsol o Iberdrola, encara que ha indicat que "no han avançat perquè no tenen interès" per a l'energètica russa. També s'ha referit a una col·laboració entre Repsol i Tambeynefgaz mitjançant la creació d'una aliança d'empreses per a un projecte de gas natural liquat a la península de Yamal.

Per la seva part, el ministre espanyol d'Industria, Miguel Sebastián, ha dit que "és la primera vegada" que escolta "la notícia" i que, en tot cas, es tracta d'"una operació privada empresarial sobre la qual, com sempre, el Govern no opina". De totes maneres, ha reconegut que Repsol és una companyia "molt important, valorada i desitjada", i no és estrany que interessi a Gazprom.

El 20,01% del capital social de Repsol a les mans de Sacyr presenta actualment un valor en borsa d'uns 3.500 milions d'euros, davant els 6.525,5 milions que la constructora va invertir en la seva compra. Sacyr Vallehermoso va anunciar el passat mes de setembre que estudiava la venda d'alguns dels seus actius, inclosa la seva participació del 20,01% a Repsol YPF.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat