Publicitat
Economia · 22 de Novembre de 2017. 22:53h.

Gay de Montellà avisa de les “preocupants conseqüències” del procés

El president de Foment del Treball reclama “respecte a la legalitat”

Gay de Montellà avisa de les “preocupants conseqüències” del procés

Joaquim Gay de Montellà i Mariano Rajoy (foto: Foment del Treball)

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha avisat de les “preocupants conseqüències” econòmiques que es poden derivar del procés independentista per la marxa d’empreses. El líder de la patronal ho ha dit en el lliurament de les Medalles d’Honor i el Premis Carles Ferrer Salat, un acte que s’ha celebrat aquest dimecres a Barcelona amb la presència del president del Govern espanyol, Marinao Rajoy.

Montellà s’ha adreçat al líder de l’Executiu central per demanar-li “mesures que incentivin” el retorn de les companyies que han abandonat Catalunya, així com “un pla de xoc econòmic que aturi les conseqüències que a mig i llarg termini pugui tenir tot allò que ha ocorregut en les darreres setmanes”.

“No per raons econòmiques, sinó per la inseguretat jurídica i també per la inestabilitat política, hi ha hagut empreses que han traslladat la seva seu social i fiscal”, ha assegurat el president de Foment del Treball. En aquest sentit, ha demanat “recuperar l’estabilitat política i la certesa econòmica en un marc de convivència i respecte a la legalitat”. “President, sabem que des del Govern espanyol aquest és també el seu propòsit i confiem en què el retorn de les empreses ho fem possible, com vostè ha dit, entre tots”, ha manifestat Montellà.

De la seva banda, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha ressaltat que “allò important és que hem estat capaços, afortunadament, de reaccionar a temps amb els instruments que l’Estat de dret posa a disposició de les autoritats quan algú l’amenaça”. D’aquesta manera, ha destacat que amb l’article 155 de la Constitució “hem retornat la normalitat a la vida ciutadana i estem obstinats en retornar també la normalitat, el dinamisme i la puixança a la vida econòmica de Catalunya”. 

Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 Mefisto, BARCELONA, 23/11/2017 - 11:02A BUENAS HORAS MANGAS VERDES, MESTRE GAY. TAN POSAR-SE DE PERFIL I DEMANAR PACTE (¿es pot pactar amb fanàtics, aprofitats i pocavergonyes com els procesistes?) I ARA CORREM'HI TOTS!!! I EL FAINÉ I L'OLIU, OTROS QUE TAL!!!

#3 Lluís, Al-Barcino, 23/11/2017 - 10:16

Un gobernante que con gobierna, con un empresario que no tiene empresas ni trabajadores.

#2 Rodejet, Barcelona, 23/11/2017 - 09:55

Té raó Gay de Montellà, el procés autoritari del Régimen espanyol, el desacomplexament de la dictadura espanyola fins i tot afectàra als lobbistes de Fomento.
Quan han recolzat a una dictadura com la de Primo de Rivera ,la de Franco, se n'ha acabat penedint. Amb la de Francoy Barcenas passarà el mateix

#2.1 pepe.----, andorra, 23/11/2017 - 14:17

Rodejet locuta, causa finita. Lo q no entiendo es pq el puede compara a una persona elegida democraticamente con Franco, pero si comparamos a puigdemont con un terrorista, eso lo ve mal, en fin, Rodejet locuta, causa finita q dice el ......Estos troletes o no tienen memoria, o no se comunican entre ellos aunque usen el mismo nick....

#2.2 pepe.----, andorra, 23/11/2017 - 14:19

y se te olvida decir q la legitimidad de la generalidad viene dada por la constitucion de 1978, asi q si eso es una dictadura, los principales colaboradores de esa dictadura son los separatas, tanto vascos como catalanes, vamos, los carlistas de toda la vida en su continua lucha por la opresion de los españoles.

#1 Ram, Terrassa , 23/11/2017 - 09:49

Las empresas que venden sus productos o parte de ellos fuera de Catalunya, y dependiendo del volumen, trasladan sus sedes por la inseguridad que todavía a día de hoy persiste, ya se verá si tras el 21D la cosa continúa o desaparece...y no sólamente son empresas que se marchan, son inversiones que no vienen o se paralizan en Catalunya.