Publicitat
Economia · 12 de Setembre de 2011. 22:54h.

Gas Natural Fenosa crea 800 llocs de teball

Mas agraeix "de tot cor" la inversió de 1.100 milions de la companyia

Gas Natural Fenosa crea 800 llocs de teball

Mas i Gabarró, se saluden, en presència del conseller Mena i de Villaseca

La companyia Gas Natural Fenosa crearà uns 800 llocs de treball mitjançant una inversió de 1.088 milions d'euros per construir i millorar infraestructures energètiques a Catalunya entre 2011 i 2014, segons ha anunciat el seu president, Salvador Gabarró.

Gabarró ha signat aquest dilluns amb el president de la Generalitat, Artur Mas, un conveni de col·laboració que garanteix aquesta inversió fins al 2014, que es dedicarà a distribució de gas, electricitat, generació elèctrica, serveis energètics, comercialització minorista i projectes de recerca i desenvolupament .

Mas ha elogiat el compromís de Gas Natural:  “Us ho agraeixo de tot cor", ha dit, perquè no teniu una obligació estricta, no és una obligació legal, però sí que és un compromís que assumiu amb el país, en aquests moments en què el país ho necessita”.

Gabarró ha subratllat que aquests projectes generaran un negoci induït d'uns 440 milions d'euros en empreses proveïdores i instal·ladores i crearà uns 800 llocs de treball entre directes i indirectes, segons dades de la multinacional.

Del conjunt de la inversió directa de més de mil milions d'euros, la companyia destinarà 557,5 milions a inversions i 530,4 milions a despeses associades a l'explotació i manteniment de la seva infraestructura catalana.

Gas Natural Fenosa preveu un creixement de 200.000 clients i de 1.100 quilòmetres de la seva xarxa a Catalunya entre 2011 i 2014. Per a això, invertirà 338 milions d'euros a la xarxa de distribució de gas per arribar a 31 nous municipis que actualment no disposen d'accés al gas natural canalitzat, i per incorporar uns 198.400 nous punts de subministrament.

També es prioritzaran alguns eixos de transport secundari al territori i s'estudiarà "una solució tècnica i econòmica viable per al gasoducte internacional que uneix Vielha (Vall d'Aran) i la frontera francesa atenent a la peculiaritat del projecte", segons recull un comunicat de l'energètica.

En el seu creixement territorial a Catalunya, l'empresa s'implantarà abans del 2014 a 41municipis catalans. Per pes demogràfic, destaquen Roses, Castelló d'Empúries, l'Aldea i l'Ametlla de Mar

La signatura del conveni i la visita al centre de control de distribució de la companyia també ha comptat amb la presència del conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i del conseller delegat de la companyia, Rafael Villaseca.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Marcel, Soc Barcelona, 13/09/2011 - 15:22

Que consti que la presència del conseller Mena es purament ornamental. Només per que la foto no quedi coixa. No ha fet res de res per aconseguir aquest acord. Tot s ho ha hagut de pelar el president Mas. De fet, Mena, l únic que fa es desmoralitzar i desorientar inversors i aprovar EROs dubtosos

#1 Penyitas, Clot, 13/09/2011 - 10:22

Un alt directiu de Gas m'ha comentat que això es un autentic brindis al sol, ja que a la vegada están fotent gent fora, pero ja li conve al Sr.Mas dir que una empresa d'aqui está generant feina.#1.1 Català, Barcelona, 13/09/2011 - 11:22

Sr penyitas vosté el més alt directiu q deu coneixer es el q revisa els contadors de gas pels domicilis...

Gas natural es una gran empresa, sant i senya de la nostra patria....

Amunt Gas, amunt Catalunya