Publicitat
Economia · 16 de Febrer de 2010. 21:14h.

Gas Natural es replanteja les renovables

Villaseca creu que cal "analitzar" el cost de les energies eòlica i solar

Gas Natural es replanteja les renovables

Rafael Villaseca, conseller delegat de Gas Natural

Rafael Villaseca, conseller delegat de Gas Natural, ha plantejat durant la presentació dels resultats de la companyia corresponents a 2009 que potser caldria "analitzar" si cal modificar la "velocitat de creuer" del desenvolupament a l'Estat espanyol de les energies renovables.

Villaseca ha explicat que el cost de generar l'energia eòlica suposa un cost dos vegades superior a l'energia convencional, i en el cas de l'energia solar el preu és deu vegades superior.

Davant d'aquests preus, i l'acumulació d'un dèficit tarifari en el sector elèctric, el conseller delegat de Gas Natural creu que, a partir de què l'Estat espanyol és un "alumne avançat" en la generació d'energia renovable, potser seria convenient incorporar a l'equació el factor de sostenibilitat econòmica i reduir les primes aquest tipus d'energia, que per aquest any 2010 sumen un total de 5.900 milions.

La companyia ha guanyat 1.195 milions el 2009, cosa que suposa un 13,% més que el 2008, en un entorn de caigudes de màxims històrics del consum elèctric del 4% i de l'11% en gas.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat