Publicitat
Economia · 22 de Febrer de 2011. 15:14h.

Gas Natural descarta problemes per la crisi del Magrib

"Estem ben preparats a d'altres zones per començar", diu el conseller delegat

Gas Natural descarta problemes per la crisi del Magrib

Rafael Villaseca (esquerra), conseller delegat de Gas Natual Fenosa, i Salvador Gabarró, president de la companyia

Gas Natural Fenosa (GNF), que manté relacions inversores i comercials amb diversos països del Magrib, descarta que es puguin produir problemes de subministrament per les crisis socials i polítiques que s'estan produint en alguns Estats d'aquesta zona.

El conseller delegat de la companyia, Rafael Villaseca, ha declarat aquest dimarts, durant l'acte de presentació dels resultats del 2010, que "estem molt ben preparats a d'altres zones per compensar qualsevol problema, que no és el cas".

Villaseca, que ha recordat que GNF manté contractes a Algèria, Egipte i Líbia, ha afirmat, en relació amb aquest últim país, que "fins ara, la normalitat en el subministrament és completa".

També s'ha referit al conflicte que GNF manté amb l'empresa algeriana Sonatrach, que ha reclamat un increment pel preu dels subministraments de gas des del 2007, i que ha aconseguit una sentència positiva del Tribunal Arbitral de París, que GNF ha impugnat davant del Tribunal federal de Suïssa.

El conseller delegat ha aclarit que "l'impacte màxim" del cas és d'uns 1.500 milions d'euros, i que la companyia ja ha realitzat les corresponents provisions als seus comptes per cobrir l'eventualitat d'una resolució final favorable a Sonatrach. Ha afegit que "s'està negociant", i que l'impacte final del laude és "incert i no definitiu".

Sobre eventuals discrepàncies al consell d'administració de l'empresa, Villaseca ha afirmat: "Porto sis anys al consell i tots els acords s'han pres per unanimitat. Em sento recolzat pels nostres dos grans accionistes, Criteria i Repsol". També ha dit que "no contemplo la sortida de cap accionista".

Respecte a una eventual pujada de tarifes elèctriques, per l'anomenat dèficit tarifari del sector elèctric, ha assenyalat que "caldrà pujar les tarifes si cal. No podem seguir fent un forat, i no podem mirar cap a un altre banda si es produeix un augment dels costos".

D'altra banda, el benefici net de GNF el 2010 va ser de 1.200 milions, amb un augment del 0,5% respecte a l'any anterior. Així mateix, el deute net al final de 2010 era de 14.400 milions. El consell proposarà la junta d'accionistes un increment del dividend de 0,80 euros per acció, amb càrrec als resultats del 2010, fet que suposa un augment de l% respecte a 2009.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat