Publicitat
Economia · 26 d'Abril de 2018. 14:03h.

Gas Natural descarta fusions

La companyia augmenta els seus beneficis un 7,5%

Gas Natural descarta fusions

Francisco Reynés és el president executiu de Gas Natural Fenosa

El president executiu de Gas Natural Fenosa, Francisco Reynés, ha assegurat que el grup no té sobre la taula actualment cap pla de fusió i ha subratllat que l'objectiu "únic" ara mateix és finalitzar el nou pla estratègic que presentarà a la segona quinzena de juny.

En una conferència amb analistes per presentar els resultats del primer trimestre de l'any de la companyia -que va guanyar 320 milions, el 7,5% més-, Reynés ha assegurat que, "a dia d'avui", Gas Natural Fenosa "no estudia ni considera cap projecte de fusió".

D'aquesta manera, Reynés, que va assumir la presidència del grup energètic el passat mes de febrer, va refredar les opcions que una fusió estigui sobre la taula com a un tema prioritari per a la companyia, després que l'anterior president, Isidre Fainé, sondegés una operació corporativa amb la portuguesa EDP, encara que el grup mai no va confirmar oficialment l'interès.

Així, el directiu ha recalcat que el "primer i únic objectiu" ara a la companyia és "treballar en el nou pla estratègic, que marcarà el full de ruta de l'energètica per al període 2018-2022. Per això, va preferir ajornar qualsevol avenç respecte al pla per a la seva futura presentació, ja que encara es té "cert espai per millorar".

Reynés tan sols va avançar que se centrarà “a la creació de valor per als accionistes" i que tindrà com a pilars la gestió i organització, l'optimització de la cartera de negocis i focalització i del negoci i la remuneració a l'accionista.

La companyia va registrar un benefici net de 320 milions d'euros durant el primer trimestre d'aquest any, fet que suposa un increment del 7,4%. El resultat inclou la plusvàlua per la venda dels negocis a Itàlia per 168 milions, així com un deteriorament de 170 milions per correccions preliminars en els valors comptables, bàsicament com a conseqüència de la possible sortida o discontinuació de diversos negocis en el marc de l'optimització de la cartera.

Entre gener i març, la xifra de negocis va totalitzar 6.089 milions d'euros, un 5,2% per sobre de la de fa un any. La gasista va invertir al voltant de 300 milions d'euros durant el trimestre, un 10% menys.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 pepe, andorra, 27/04/2018 - 13:01

por una España de todos, la escuela en español...

#1 pepe, andorra, 27/04/2018 - 13:01

y la competencia tambien queda descartada en el gas.....Vergonzoso q con lo q ha bajado el precio del gas en los ultimos años, no haya quedado reflejado en los recibos del gas y si en las cuentas de resultados de lo q es una tipica empresa del capitalismo de amiguetes. Esto es sin competencia, como el transporte de autobus, y eso no es....