Publicitat
Economia · 16 de Setembre de 2011. 12:07h.

Front comú pel corredor del mediterrani

Mas: "sense el litoral mediterrani, Espanya seria la meitat del que és"

Front comú pel corredor del mediterrani

El president murcià, Ramón Luis Valcárcel, i valencià, Alberto Fabra, al costat de Mas.

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha reunit al Palau de la Generalitat amb els presidents del País Valencià, Alberto Fabra, i de Múrcia, Ramon Lluís Valcárcel, per intensificar els treballs en defensa del projecte del corredor del mediterrani. La trobada ha servit per dir a Europa, i també a Espanya, que aquest corredor ferroviari per al transport de mercaderies és prioritari, fonamental i estratègic.

En la compareixença dels tres presidents, Mas ha explicat que "sense el litoral mediterrani, Espanya seria la meitat del que és". De fet, els líder de les comunitats autònomes han fet molta referència al pes econòmic de la regió.

També ha recordat que les cinc regions que estan implicades en el projecte -Catalunya, País Valencià, Múrcia i Balears i Andalusia- representen el 30% del territori espanyol i concentren la meitat de la població, a més del 70% del turisme i el 60% de les exportacions i una activitat econòmica xifrada en 500.000 milions d'euros. Per la seva part, el president valencià ha afegit que hi ha el 65% del tràfic de contenidors i 9.000.000 de treballadors.

Mas argumenta que "estem en el moment clau", el punt en què cal "posar tota la carn a la graella". Pel president, això vol dir que el govern espanyol ha de fer les coses bé i "fer entendre a Europa que el corredor té sentit és una gran necessitat". A més, també implica "que les inversions que ha de fer el govern espanyol, previstes en aquests pròxims deu anys, s'han de complir".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Miquel, Barcelona, 20/09/2011 - 12:54

És necessari el Corredor del Mediterrani? Respostes en aquest artícle: http://miquelrodriguezplanas.blogspot.com/2011/09/hardware-si-software-tambien.html

#6 Kropotkin, Vic, 16/09/2011 - 19:41

Estos, como siempre, a lo suyo. A pactar con la derecha franquista...

#5 Albert, Barcelona, 16/09/2011 - 18:07

La part que tenim al nostre favor es la UE, que ja ha dit que la conexio amb europa ha de ser per catalunya, no per osca com vol madrid. Forçar la situacio pq passi si o si per madrid es delirant

#4 Eje central, Hispania, 16/09/2011 - 17:55

España ha de conectarse a Europa, tanto por carretera como por ferrocarril, con una nueva vía que vaya desde Algeciras hasta el Pirineo Aragonés y en un futuro ampliar hasta Africa. Una vez realizado el proyecto, sería un escollo menos para dar la independencia a Vascos y Catalanes.

#4.1 Joanjo, bcn, 16/09/2011 - 20:01

Tens raó, però que ho paguin amb els diners de Madrid, no amb l'espoli de Catalunya, València i Mallorca. Els diners de Catalunya que serveixin primer per donar menjar als catalans i després ja en donarem als altres. No que amb els nostres diners a Madrid facin bacanals i nosaltres sense res

#3 Arnau Estanyol, Sant Boi, 16/09/2011 - 15:06

Per molt que L'eix mediterrani sigui el lloc econòmicament mes fort i on es pot treure mes rendiment, el govern espanyol veu que Catalunya en forma part. Què vol dir això?. Doncs molt fàcil. Vol dir que abans de fer-lo a la Mediterrania son capaços de fer-lo donant voltes a Madrid.